Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δαμασκός: Καταδίκη από την συριακή κυβέρνηση για την φερόμενη ισραηλινή επίθεση

Δαμασκός: Καταδίκη από την συριακή κυβέρνηση για την φερόμενη ισραηλινή επίθεση

Η συριακή κυβέρνηση καλεί τον ΟΗΕ να παρέμβει και να καταδικάσει την φερόμενη ως ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Δαμασκό που κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον 10 Ιρανούς και Σύρους πολίτες.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την φερόμενη επίθεση του Ισραήλ με αεροπορική επιδρομή κατά κτιρίου που στέγαζε σύσκεψη μεταξύ Ιρανών και Σύριων μελών των υπηρεσιών ασφαλείας και του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Η Συρία επιβεβαίωσε την επίθεση προσθέτωντας ότι «η βάρβαρη επίθεση της ισραηλινής κατοχικής οντότητας εναντίον μιας γειτονιάς της Δαμασκού και η γενοκτονία που επιτελεί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη αποδεικνύει την εγκληματική της φύση».

«Η επίθεση θα αυξήσει μόνο την αποφασιστικότητά της Συρίας να αντισταθεί στην προσέγγιση της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης που εφαρμόζει το Ισραήλ»

«Η ρατσιστική ισραηλινή οντότητα εξαπέλυσε μια βάναυση επίθεση το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024, με στόχο μια από τις γειτονιές των αμάχων στη Δαμασκό και αυτή η απάνθρωπη πράξη είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση ενός κτιρίου κατοικιών, ζημιές στα παρακείμενα κτίρια και τον μαρτυρικό θάνατο και τον τραυματισμό πολλών αμάχων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων. Το υπουργείο πρόσθεσε: «Αυτή η βάρβαρη επίθεση, επιπλέον της ανθρώπινης γενοκτονίας που ο σιωνιστικός εχθρός πραγματοποιεί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της οντότητας και των ηγετών της».

Το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Η επίκληση της Συρίας στον ΟΗΕ

«Η Συρία καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεση δράση για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα και οι σφαγές που διαπράττει η σιωνιστική οντότητα εναντίον αθώων πολιτών και μη στρατιωτικών περιουσιών, τα οποία διαταράσσουν την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια και ειρήνη και παραβιάζουν τους σκοπούς και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και τους στόχους για τους οποίους ιδρύθηκε ο οργανισμός».

Το Υπουργείο σημείωσε ότι «η ισραηλινή επιθετικότητα κατά ασφαλών οικογενειών και η κατεδάφιση σπιτιών αμάχων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ένα παιδί, ένας ηλικιωμένος ή μια γυναίκα, έχει γίνει μια ισραηλινή προσέγγιση που αντικατοπτρίζει την πολιτική εξόντωσης που υιοθέτησε ο φασιστικός σιωνισμός, βασισμένη στην άρνηση της ύπαρξης των λαών και των δικαιωμάτων τους. Η Συρία επιβεβαιώνει ότι αυτή η επίθεση θα αυξήσει μόνο την αποφασιστικότητά της να αντισταθεί σε αυτά τα απάνθρωπα σιωνιστικά σχέδια και την προσέγγιση της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης που εφαρμόζει η ισραηλινή οντότητα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους διεθνείς νόμους και συμβάσεις», δήλωσε το υπουργείο.

Το υπουργείο κατέληξε λέγοντας: «Η Συρία καλεί τις χώρες του κόσμου να αντισταθούν στις πολιτικές γενοκτονίας που εφαρμόζει η ισραηλινή οντότητα στην αραβική περιοχή. Καλεί επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, να θέσει τους σιωνιστές πολιτικούς και στρατιωτικούς εγκληματίες προ των ευθυνών τους και να θέσει τέλος στις απάνθρωπες και ανήθικες πολιτικές τους».

Ουσιαστικά η ανακοίνωση είναι σε πλήρη συμφωνία με την ορολογία που χρησιμοποιείται από τους εχθρούς του Ισραήλ, σε έναν ακήρυχτο ουσιαστικά πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Συρίας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024