Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε έναν πύραυλο των Χούθι λίγο πριν εκτοξευθεί

Υεμένη: Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε έναν πύραυλο των Χούθι λίγο πριν εκτοξευθεί

Οι αμερικανικές δυνάμεις διαπίστωσαν ότι ο πύραυλος αποτελούσε απειλή για τα εμπορικά πλοία και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή

Οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σε αεροπορικά πλήγματα εναντίον ενός αντιπλοϊκού πυραύλου των Χούθι της Υεμένης, που στόχευε τον Κόλπο του Άντεν και ήταν έτοιμος προς εκτόξευση, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις έκριναν ότι ο πύραυλος συνιστούσε απειλή για τα εμπορικά σκάφη και τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στην περιοχή και κατά συνέπεια τον έπληξαν και τον κατέστρεψαν, σε αυτοάμυνα», ανέφερε η Centcom (Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ) σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

«Η ενέργεια αυτή θα καταστήσει τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα»

«Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και την αποτροπή επιθέσεων σε θαλάσσια σκάφη, στις 20 Ιανουαρίου, περίπου στις 4 π.μ. (ώρα Σαναά), οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός πυραύλου κατά πλοίων των Χούτι που είχε στόχο τον Κόλπο του Άντεν και ήταν έτοιμος να εκτοξευθεί», σημειώνεται στην ανάρτηση.

Και τονίζεται πως «οι αμερικανικές δυνάμεις διαπίστωσαν ότι ο πύραυλος αποτελούσε απειλή για τα εμπορικά πλοία και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή και στη συνέχεια έπληξαν και κατέστρεψαν τον πύραυλο σε αυτοάμυνα. Η ενέργεια αυτή θα καταστήσει τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και ασφαλέστερα για το Πολεμικό Ναυτικό και τα εμπορικά πλοία των ΗΠΑ».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024