Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H διαδρομή του μυστηρίου στο Μεσολόγγι - Πού κρύβονται τα ένοχα μυστικά του κρεοπώλη;

H διαδρομή του μυστηρίου στο Μεσολόγγι – Πού κρύβονται τα ένοχα μυστικά του κρεοπώλη;

Το «κυνήγι θησαυρού», η κάμερα ασφαλείας που μαρτυρά τις κινήσεις του 50χρονου και τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το θρίλερ, που εκτυλίσσεται για 16η ημέρα στο Μεσολόγγι, με την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου.

Άγνωστες λεπτομέρειες, παρασκήνιο και σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα για την υπόθεση του 31χρονου και τη μοιραία νύχτα της 4ης Ιανουαρίου, όταν και χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο 50χρονος κρεοπώλης, που είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον αγνοούμενο και θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή του, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο συνήγορος και η οικογένειά του μιλούν για ένα προμελετημένο έγκλημα

Ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα και πως μετέφερε τον 31χρονο από το σπίτι του στην περιοχή των παλαιών ΤΕΙ Μεσολογγίου, προκειμένου να πάει για κυνήγι με έναν 31χρονο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο στοιχείο για την εξαφάνισή του Μπάμπη, παρότι συγγενείς, φίλοι του και εθελοντικές ομάδες, «χτενίζουν» την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή. Μάλιστα, ειδική βοήθεια στις έρευνες προσφέρει ειδικός σκύλος ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων.

Όσο περνούν όμως οι ώρες οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανός λιγοστεύουν. Ο συνήγορος και η οικογένειά του μιλούν για ένα προμελετημένο έγκλημα που δεν έχει μόνο έναν δράστη και τονίζουν ότι το κίνητρο είναι οικονομικό, καθώς οι δύο άντρες είχαν διαφωνήσει έντονα για μεγάλο χρηματικό ποσό που ο κρεοπώλης χρωστούσε στον 31χρονο.

«Είναι ένα νεκρό σημείο»

Οδοιπορικό στην περιοχή, που φαίνεται να εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, έκανε το «Φως στο Τούνελ» μαζί με την αδερφή του, Χριστίνα.

Το βράδυ της εξαφάνισης, ο νεαρός άντρας, μαζί με τον 50χρονο, έφυγαν από το σπίτι του και κατέληξαν πάνω στην παλιά εθνική οδό, όπως ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε.

Το αυτοκίνητο του κρεοπώλη εμφανίστηκε σε κάμερα ασφαλείας, λίγο πιο κάτω από το σημείο, που ανέφερε πως άφησε τον Μπάμπη, και η κάμερα τον κατέγραψε να επιστρέφει από τον ίδιο δρόμο, αλλά πενήντα λεπτά αργότερα.

«Εκεί που λέει ότι τον άφησε είναι ένα νεκρό σημείο, δε θα μπορούσε να δώσει τοποθεσία σε κάποιον για να τον πάρει. Η επόμενη κάμερα που υπάρχει είναι στο βενζινάδικο, στο οποίο δε φαίνεται. Έχει χαθεί τώρα σε αυτήν την περιοχή, είτε στο βουνό, είτε προς τα κάτω κάπου, αλλά μιλάμε για τεράστιες αποστάσεις. Δηλαδή από τον κάμπο μπορείς να πας μέχρι κάτω στη θάλασσα», λέει η αδερφή του αγνοούμενου.

Ρεπόρτερ του «Τούνελ» βρέθηκε και στο φωτοβολταϊκό πάρκο, όπου φαίνεται να καταγράφηκε το αυτοκίνητο του κρεοπώλη.

«Θέλω να παρακαλέσω, αν και νομίζω ότι έχει γίνει ήδη, υπάρχει μια κεραία κινητής τηλεφωνίας απέναντι στην Ομβριά, έχω ακούσει ότι έχουν σήμα του κινητού του κρεοπώλη. Θέλω να παρακαλέσω να ερευνηθούν άλλα τηλέφωνα που έδωσαν σήμα εκείνο το βράδυ, σε εκείνη την κεραία, μήπως ήταν και κάποιος άλλος μαζί του και έχουν κάνει κακό στον Μπάμπη», τονίζει η Χριστίνα Κούτσικου.

Η κάμερα ασφαλείας μαρτυρά τις κινήσεις του 50χρονου

Εν τω μεταξύ, βίντεο από κάμερα ασφαλείας μίνι μάρκετ λειτουργεί ως αδιάψευστος μάρτυρας στην υπόθεση της εξαφάνισης.

Σε αυτό, φαίνεται ο 50χρονος κρεοπώλης λίγη ώρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του φίλου του, να πηγαίνει στο κατάστημα της περιοχής και να αγοράζει ένα ρολό χαρτί κουζίνας.

Θα μπορούσε ο κρεοπώλης να είχε δελεάσει τον αγνοούμενο με ένα δήθεν κυνήγι θησαυρού;

Όπως φαίνεται καθαρά από το βιντεοληπτικό υλικό, ο κατηγορούμενος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, βιαστικός, κοιτάζει διαρκώς προς το αυτοκίνητό του και πετάει τα χρήματα στον πάγκο.

«Είμαστε από το ίδιο χωριό. Τον ήξερα. Καλό παιδί ακουγόταν ότι ήταν. Αν έκανε κάτι τέτοιο και τον σκότωσε όπως λένε ας πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο. Και ο αδελφός μου να ήταν, αυτό θα έλεγα. Να τον πάρουνε μακριά και να μην ξαναδεί την Αιτωλοακαρνανία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια στο MEGA.

Όσα είπε ο κρεοπώλης στην μαραθώνια ανάκρισή του

Οι Αρχές ανέκριναν τον 50χρονο για 16 ώρες. Ωστόσο, εκείνος δεν είπε το παραμικρό, δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται ο Μπάμπης, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Αρνήθηκε ακόμα και τα ντοκουμέντα.

Αστυνομικός: Μας λες ότι πήγαινες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και μετά κάνεις αναστροφή. Το βλέπεις;

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.

Αστυνομικός: Βλέπεις το αμάξι; Κινείται προς τον δρόμο. Δες και την πινακίδα στο ζουμ.

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.

Αστυνομικός: Δες τα στοιχεία.

Κατηγορούμενος: Δε θυμάμαι.

Η παγίδα με το «κυνήγι θησαυρού»

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 31χρονος Μπάμπης βρέθηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ μαζί τον 50χρονο κρεοπώλη.

Σύμφωνα με το Live News, μία ημέρα πριν την εξαφάνιση, ο Μπάμπης αναζητούσε στο διαδίκτυο από το κινητό του τηλέφωνο «πώς βρίσκουμε κρυμμένους θησαυρούς, τι σημάδια βλέπουμε», ενώ υπήρχε διαδικτυακή παρουσία του σε site όπου έβλεπε τα σημάδια που υπάρχουν σε πέτρες και κλαδιά.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, ο 50χρονος είχε δώσει ραντεβού με τον 31χρονο, αλλά όχι για κυνήγι.

Θα μπορούσε ο κρεοπώλης να είχε δελεάσει τον αγνοούμενο με ένα δήθεν κυνήγι θησαυρού ώστε να τον παρασύρει και να τον σκοτώσει;

«Τίποτα δεν αποκλείεται», σημειώνει στο MEGA ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ενώ ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, συμπληρώνει πως «δεν γνωρίζει κανείς αν θα βρεθεί το σώμα του Μπάμπη, ο οποίος είναι καταφανώς νεκρός. Το σημείο εκεί είναι χάος, είναι βαλτότοπος που φτάνει μέχρι το Αιτωλικό. Ο 50χρονος ήξερε τα κατατόπια για να μην βρεθεί κάτι εύκολα».

Ακόμα τέσσερα άτομα στο στόχαστρο των Αρχών

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν ακόμη τέσσερα άτομα να μπαίνουν στο στόχαστρο των ερευνών. Ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν κάποιοι από τον κύκλο του κατηγορούμενου, όχι όμως ως ύποπτοι.

«Τα σημεία που ψάχνουν είναι δύσκολα, υπάρχει βάλτος. Δεν μπορούμε να πούμε εάν υπάρχει κάποιος άλλος ύποπτος αλλά αυτό που προσπαθεί να βρει η Αστυνομία είναι εάν κάποιος έχει πληροφορίες για το τι έγινε εκείνο το βράδυ. Ακόμα και μία ανώνυμη πληροφορία μπορεί να βοηθήσει την έρευνα. Έχει γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου, χωρίς να μας βοηθήσει όμως. Μπορεί να μας βοηθήσει ως προς το κίνητρο (σ.σ η άρση τραπεζικού απορρήτου) αλλά όχι για το τι έγινε εκείνο το βράδυ. Συμμετέχουν και από το Λιμενικό και από την ΕΜΑΚ, όχι μόνο η ΕΛ.ΑΣ», υπογραμμίζει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Οι αστυνομικοί του έθεσαν ερωτήματα (σ.σ στον κρεοπώλη) που δεν θέλησε να απαντήσει. Είχαμε στοιχεία στα χέρια μας για την κίνησή του, και δεν τα παραδεχόταν. Για την Αστυνομία δεν θα κλείσει η διαδικασία. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε κάτι από αυτόν τον άνθρωπο. Μέσω την ανάλυσης του κινητού του κατηγορούμενου αλλά και του αγνοούμενου μας δόθηκαν κάποιες πληροφορίες για το κίνητρο του Μπάμπη να ακολουθήσει αυτόν τον άνθρωπο», καταλήγει.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024