Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: «Κάποιοι ξέρουν και δεν μιλάνε» - Ντοκουμέντο με τον κρεοπώλη μετά το ραντεβού με τον Μπάμπη

Μεσολόγγι: «Κάποιοι ξέρουν και δεν μιλάνε» – Ντοκουμέντο με τον κρεοπώλη μετά το ραντεβού με τον Μπάμπη

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως για το πρόσωπο – κλειδί, τον κρεοπώλη, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Μπάμπη που αγνοείται στο Μεσολόγγι.

Με την υπόθεση θρίλερ της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, ο οποίος παραμένει άφαντος για 16 ημέρες ασχολείται το MEGA και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με τις ελπίδες να βρεθεί ζωντανός εξανεμίζονται.

Ο Μπάμπης είχε έρθει στην Ελλάδα για τις διακοπές των Χριστουγέννων από την Ιταλία όπου εργάζεται σε εταιρεία φωτοβολταϊκών. Ο νεαρός θα πήγαινε για κυνήγι με έναν φίλο του, τον 50χρονο κρεοπώλη και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Oι οικείοι του δήλωσαν την εξαφάνισή του όταν το τηλέφωνό του «σίγησε» και ανησύχησαν.

Ο φίλος του που είχαν ραντεβού εκείνο το βράδυ φέρεται να είχε δανειστεί από τον ίδιο κάποια σημαντικά ποσά (17.000 ευρώ), τα οποία δεν είχε επιστρέψει στο σύνολό τους.

Το πρόσωπο – κλειδί, ο κρεοπώλης, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον αγνοούμενο το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, ωστόσο νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως, καθώς ο 31χρονος πήγε στο ραντεβού με τον 50χρονο έχοντας μαζί του την καραμπίνα του.

Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας μίνι μάρκετ λειτούργησε ως αδιάψευστος μάρτυρας στην υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη. Στο βίντεο, φαίνεται ο 50χρονος κρεοπώλης λίγη ώρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του φίλου του, να πηγαίνει σε μίνι μάρκετ της περιοχής και να αγοράζει ένα ρολό χαρτί κουζίνας.

«Ναι πήρε ένα χαρτί, ρολό κουζίνας και έφυγε. Θα ήταν δέκα παρά. 21:30 έφυγα εγώ από το μαγαζί μετά ήρθε αυτός, σταμάτησε το αυτοκίνητο, πήρε ό,τι ήθελε και έφυγε και οι δύο κάμερες του καταστήματος μέσα και έξω το κατέγραψαν. Η ασφάλεια μας ζήτησε το υλικό και το δώσαμε», είπε η ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ στο «Τούνελ».

Όπως φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό, ο κατηγορούμενος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, βιαστικός, καπνίζει, κοιτάζει διαρκώς προς το αυτοκίνητό του και πετάει τα χρήματα στον πάγκο.

«Δεν είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν. Τώρα τι παρέες έκανε δεν ξέρουμε»


Η γυναίκα ο γιος της δεν πρόσεξε αν ο κρεοπώλης ήταν ήρεμος ή ταραγμένος. «Είπαν ένα αστείο σαν χωριανοί κι έφυγε», είπε ακόμα.

«Τον ήξερα. Είμαστε από το ίδιο χωριό. Στα 15-16 του έμεινε ορφανός από μάνα. Τον πήρε κάποιος ξάδελφός του, τον προστάτεψε εδώ στο Μεσολόγγι, μετά πήγε φαντάρος. Δεν είχαμε επαφή. Τελευταία μόνο ψωνίζαμε από αυτόν. Δεν είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν. Τώρα τι παρέες έκανε δεν ξέρουμε. Καλό παιδί ακουγόταν ότι ήταν. Αν έκανε κάτι τέτοιο και τον σκότωσε όπως λένε ας πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο. Και ο αδελφός μου να ήταν, αυτό θα έλεγα. Να τον πάρουνε μακριά και να μην ξαναδεί την Αιτωλοακαρνανία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η ίδια έμαθε για την εξαφάνιση του Μπάμπη από τον θείο του.

«Πώς πήγε για κυνήγι μόνο με την καραμπίνα του;»

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε η αδερφή του, Χριστίνα. Φανερά ταραγμένη οδήγησε τη δημοσιογράφο του «Τούνελ» στο δωμάτιό του και έδειξε τα ρούχα του αδερφού της μαζί με τα προσωπικά του αντικείμενα.

«Τα κυνηγετικά του ρούχα και τα φυσίγγιά του είναι εδώ. Πώς πήγε για κυνήγι; Έχει αφήσει πίσω το πορτοφόλι του με την ταυτότητα και τις κάρτες του, τα μοναδικά παπούτσια που είχε για κυνήγι αλλά και τις δύο βαλίτσες με τα ρούχα του μιας και την Κυριακή πετούσε για Ιταλία όπου και έμενε. To μοναδικό που πήρε είναι το όπλο του. Υποθέτω ότι επειδή πλησίαζε η διορία που είχε δώσει για να πάρει τα χρήματα που του χρωστούσε πήρε και το όπλο μαζί του για προστασία, δεν υπάρχει κάποια άλλη λογική εξήγηση για να λείπει μόνο το όπλο και μερικά φυσίγγια», είπε στο «Τούνελ» αναστατωμένη.

«Ήταν οκτώμιση-9παρά όταν βγήκε στον δρόμο»

«Εδώ ήταν, ήταν μόνος του, η μητέρα μου τον είχε αφήσει να κοιμάται και είχε πάει στη δουλειά της για να βγει πιο πέρα στο δρόμο να τον παραλάβει ο κρεοπώλης. Ήταν οκτώμιση-9παρά όταν βγήκε στον δρόμο», είπε ακόμα.

Η αδερφή του αγνοούμενου, λίγο αφού χάθηκαν τα ίχνη του, έψαξε να βρει τον άνθρωπο που ήταν μαζί του μήπως της δώσει κάποιο στοιχείο. Όπως ανέφερε ο Μπάμπης είπε στον κολλητό του ότι θα πάει για κυνήγι με αυτόν τον άνθρωπο.

«Είδα ότι ήταν φίλος με ξάδερφό μου. Αφού μίλησαν, μου είπε ότι τον πήρε από το σπίτι, τον άφησε στην παλαιά εθνική Οδό, στο ύψος των ΤΕΙ, και από εκεί θα περνούσε κάποιος άλλος φίλος του να πάνε για κυνήγι αλλά του είπε ο κρεοπώλης ότι δεν ήξερε ποιος. Μετά που έμαθα από τη μητέρα μου ότι αυτός χρωστάει στον αδερφό μου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στο κακό. Θεωρώ ότι αυτό είναι το μοναδικό κίνητρο στην υπόθεση και πιστεύω ότι και κάποιοι που κάτι ξέρουν αλλά δε μιλάνε», ανέφερε φανερά συγκλονισμένη.

Σύμφωνα με την αδελφή του Μπάμπη, ο κρεοπώλης ζητούσε λεφτά για να πάρει κρέατα για το μαγαζί του αλλά όπως έμαθε «έπαινε λεφτά και τα είχε δώσει σε άλλους, τα δάνειζε. Τα έχει πάρει σε διάστημα ενός χρόνου. Φαίνονται σίγουρα 7.000 σε κίνηση», είπε ακόμα.

Με δάκρυα στα μάτια είπε στο «Τούνελ» πως δε θα συγχωρέσει τον αδερφό της που δεν της είχε πει κάτι για το χρηματικό ποσό που είχε δώσει.

«Ίσως θα είχα προλάβει αυτό που έγινε αν μου το χε πει. Σίγουρα θα του έλεγα κάτι και δε θα το άφηνα να περάσει έτσι».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024