Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: «Ο Μπάμπης δάνεισε λεφτά στον κρεοπώλη για δεύτερη φορά» - Από τις αντιφάσεις και τα λάθη του προδόθηκε ο 50χρονος

Μεσολόγγι: «Ο Μπάμπης δάνεισε λεφτά στον κρεοπώλη για δεύτερη φορά» – Από τις αντιφάσεις και τα λάθη του προδόθηκε ο 50χρονος

Από τις Αρχές εξετάζονται και άλλα άτομα για την υπόθεση

Για 15η ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του Μπάμπη Κούτσικου. Το πρόσωπο – κλειδί, ο 50χρονος κρεοπώλης, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον αγνοούμενο το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι χθες (18/1) συνελήφθη μετά τη συμπληρωματική κατάθεσή του στις Αρχές.

Η εισαγγελέας Μεσολογγίου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ο ίδιος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (22/1).

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρήγορης Λέων, και η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την εξαφάνιση του νεαρού άνδρα, τονίζοντα ότι εξετάζονται και άλλα άτομα για την υπόθεση.

«Υπάρχει μία δυσκολία στο να βρούμε τον τρόπο που έγινε ένα έγκλημα»

«Στον κρεοπώλη έχει αποδοθεί ενοχή. Έγινε σύλληψη για δολοφονία από πρόθεση και είναι κρατούμενος. Μερικές φορές δεν χρειάζεται κάποιος να ομολογήσει αλλά όταν τα στοιχεία έχουν συλλεχθεί σωστά είναι αδιάσειστα. Μίλησαν οι φίλοι του», δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που απασχολεί είναι το πού βρίσκεται το πτώμα του άτυχου αυτού παιδιού ώστε να δοθεί στους γονείς του. Το μέρος εκεί είναι όλο βάλτος. Αν είναι εκεί μπορεί και να μη βρεθεί ποτέ. Δεν ισχύει πως όταν δεν υπάρχει πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα».

«Υπάρχει πιθανότητα το πτώμα να έχει τεμαχιστεί»

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρήγορης Λέων, ανέφερε πως επειδή η σορός μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό, ίσως να βρίσκεται σε περισσότερη αποσύνθεση. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πτώμα του Μπάμπη να έχει τεμαχιστεί.

«Υπάρχει μία δυσκολία στο να βρούμε τον τρόπο που έγινε ένα έγκλημα. Εάν όμως έχουμε μία σωστή διαδικασία από την πλευρά των αστυνομικών Αρχών και μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως ηλεκτρονικά στίγματα, δένει μία υπόθεση, προφανώς μπορεί να αποδοθεί κατηγορία. Επειδή η περιοχή είναι πολύ δύσκολη, υπάρχει μία δυσκολία ακόμα και εάν βρεθεί η σορός. Επειδή μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό, θα είναι σε περισσότερη αποσύνθεση. Μπορεί να βρεθεί σε πολύ κακή κατάσταση. Υπήρχαν μήπως συνεργοί; Ακόμα και ένα τμήμα σορού να βρούμε μπορούμε να δώσουμε πολλές απαντήσεις», τόνισε

«Πιστεύεται πως το σώμα μεταφέρθηκε αυτούσιο»

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για τον τρόπο που οδηγήθηκαν οι Αρχές στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη

«Δεν μπορείς να αποδείξεις το εν βρασμό εάν δεν έχεις την ομολογία. Από μία αντίφαση του κατηγορουμένου, πως τον πήρε τηλέφωνό ο Μπάμπης ενώ τον είχε πάρει ο ίδιος, και έτσι πιθανολογείται πως έγινε το ραντεβού. Δεν ισχύει πως ο Μπάμπης θα πήγαινε για κυνήγι γιατί δεν φορούσε τέτοια ρούχα. Υπάρχουν κενά σε αντιφάσεις άλλων, όπως του 36χρονου φίλου του. Υπάρχει ένας κύκλος 4-5 ατόμων που εξετάζεται τώρα για τις αντιφάσεις και πιθανόν αν τον βοήθησε κάποιος. Σε αυτήν την περιοχή ψάχνουν γιατί εκεί έδειξαν τα στίγματα. Το αυτοκίνητο του κρεοπώλη ήταν καθαρό. Απομακρύνεται το γεγονός αν έχει τεμαχιστεί. Πιστεύεται πως το σώμα μεταφέρθηκε αυτούσιο. Υπάρχουν φονιάδες, οι οποίοι δεν το έχουν καταθέσει ποτέ», είπε.

Επίσης, ανέφερε ότι «υπάρχουν υπόνοιες για κακοποιητική συμπεριφορά του κρεοπώλη. Είχε κάνει έναν γάμο και μετά τον άφησε η γυναίκα του. Ο Μπάμπης ήταν η δεύτερη φορά που του δάνεισε λεφτά. Την πρώτη τα είχε επιστρέψει».

«Εξετάζονται και άλλα άτομα»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε πως ο κρεοπώλης δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών και δεν εξήγησε τα δεδομένα.

«Ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές Αρχές για όσα έχουμε στα χέρια μας και υπήρξε ένα ένταλμα σύλληψης. Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Η έρευνα συνεχίζεται γιατί ο άνθρωπος δεν έχει βρεθεί. Συνεχίζουμε μέχρι να βρούμε κάποιο ίχνος. Εξετάζονται και άλλα άτομα χωρίς να μπορούμε να πούμε αν υπάρχει κάποιος ύποπτος», υπογράμμισε.

Το οδήγησε στην σύλληψη του κρεοπώλη

Η αστυνομία «δένει» την υπόθεση σε βάρος του 50χρονου με αφετηρία τις πολλές αντιφάσεις, στις οποίες έχει υποπέσει στις καταθέσεις του, αλλά και τα κενά που δεν μπόρεσε ποτέ να εξηγήσει επαρκώς.

Η πρώτη αντίφαση: Ο κρεοπώλης είχε καλέσει τον Μπάμπη να συναντηθούν και όχι το αντίστροφο, όπως ισχυριζόταν αρχικά ο 50χρονος και αποδείχθηκε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Ο 50χρονος κατέθεσε αρχικά στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του, τη νύχτα που μετέφερε τον Μπάμπη στη διασταύρωση των ΤΕΙ. Υπάρχει όμως ένα χρονικό κενό. Ένα χρονικό διάστημα 1 ώρας και 10 λεπτών που μεσολαβεί από τη στιγμή που αφήνει με το αυτοκίνητο του τον 30χρονο στα παλαιά ΤΕΙ, μέχρι την ώρα που καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας να κατευθύνεται προς το Μεσολόγγι.

Ο Μπάμπης Κούτσικος, είχε την τελευταία του τηλεφωνική επαφή με τον 50χρονο κρεοπώλη λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έδειξε ότι υπήρξε μια κλήση μεταξύ των δύο ανδρών διάρκειας 12 δευτερολέπτων και στη συνέχεια τόσο το δικό του τηλέφωνό όσο και του εξαφανισμένου Μπάμπη έμειναν απενεργοποιημένα για 90 λεπτά χωρίς να μπορεί να το αιτιολογήσει.

Ο άνδρας που υποτίθεται ότι θα συναντούσε τον Μπάμπη κατέθεσε πως δεν είχε κανονισμένο ραντεβού με τον 30χρονο. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν συναντήθηκε ή αν μίλησε με κάποιον, ο κρεοπώλης φέρεται να απάντησε ότι πολύ μετά την εξαφάνιση συναντήθηκε με 36χρονο φίλο του και μαζί έψαχναν τον Μπάμπη.

Ωστόσο, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έδειξαν ότι την ώρα της εξαφάνισης του Μπάμπη ο 50χρονος με τον φίλο του ήταν μαζί στο ίδιο σημείο.

Κομβικό ρόλο στο θρίλερ της εξαφάνισης φαίνεται ότι αποτέλεσε το ποσό των 17.000 ευρώ που είχε δανειστεί από τον Μπάμπη ο 50χρονος και το οποίο λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί ο 30χρονος ζητούσε πίσω επιτακτικά.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024