Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: Φίλος του Μπάμπη που μίλησαν πριν εξαφανιστεί αποκαλύπτει για τον κρεοπώλη

Μεσολόγγι: Φίλος του Μπάμπη που μίλησαν πριν εξαφανιστεί αποκαλύπτει για τον κρεοπώλη

Ο κολλητός φίλος του Μπάμπη, ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο για την αναζήτησή του και μόνος που γνώριζε με ποιον είχε ραντεβού εκείνη τη νύχτα, προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις.

Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες που έφερε στο φως το «Τούνελ» για τον 50χρονο κρεοπώλη και τον ρόλο του στην εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Ο κολλητός φίλος του Μπάμπη, ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο για την αναζήτησή του και μόνος που γνώριζε με ποιον είχε ραντεβού εκείνη τη νύχτα, προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις.

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», αποκάλυψε, τι του είπε ο Μπάμπης, καθώς ήταν ο τελευταίος με τον οποίο συνομίλησε πριν εξαφανιστεί.

«Ρε Μπάμπη, αυτός θα πάει να βγάλει κέρδος για να το δώσει σε εσένα»

«Με τον Μπάμπη κάναμε παρέα από τα 18 μας. Μιλούσαμε καθημερινά παρόλο που ήταν στην Ιταλία. Ασχολούνταν με φωτοβολταϊκά, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, είχαμε δουλέψει και μαζί κάποιο διάστημα. Την εποχή της καραντίνας ήταν για ένα χρόνο στο Ουζμπεκιστάν μετά γύρισε στην Ελλάδα και δούλευε σε διάφορα μέρη. Περίπου πέντε μήνες έχουν πάρει ένα έργο και δουλεύουν στην Ιταλία. Εγώ δεν μένω στο Μεσολόγγι, πήγα εκεί λόγω διακοπών και ήταν να φύγω όταν θα έφευγε και ο Μπάμπης», είπε αρχικά.

«Το τελευταίο διάστημα ήταν σκεπτικός, τον ‘έτρωγε’ αυτό με τα χρήματα»

Ακόμα αναφέρθηκε στο πώς ένιωθε ο Μπάμπης το τελευταίο διάστημα, καθώς ο 50χρονος του είχε τάξει να του επιστρέψει τα χρήματα που του χρωστούσε, αλλά τον κορόιδευε.

«Βρεθήκαμε αλλά το τελευταίο διάστημα ήταν σκεπτικός, τον ‘έτρωγε’ αυτό με τα χρήματα που είχε δανείσει. Αυτός ο κρεοπώλης, του είχε πει ότι θα πάρει, το ήξερε ο Μπάμπης και γι’ αυτό περίμενε τα χρήματα τώρα. Του είχε δώσει 10.000 πέρυσι την Πρωτοχρονιά. Του είχα πει ‘δουλεύεις έξω, ταλαιπωρείσαι μέσα στη ζέστη γιατί καλώς ή κακώς, να είσαι ντάλα στον ήλιο και να κάνεις τέτοια δουλειά, βγαίνουν με κόπο τα χρήματα. Το δεύτερο ποσό που του είχε δώσει, επειδή τον έκραξα εγώ τότε, άργησε να μου το πει, τα άλλα τα είχε δώσει σπαστά τα χρήματα, σαν μικροδόσεις. Μπορεί να του είχε δώσει 2.000 δεν ασχολήθηκε κι εγώ γιατί όταν μου το ξαναείπε τον ξανάεκραξα», λέει χαρακτηριστικά.

«Μπορεί το ποσό να ήταν και πάνω από 17.000 και να μην μου το είχε πει. Του είχε πει δώσε μου να πάρω κρέατα και θα στα επιστρέψω και θα σου δώσω και 1.000 ευρώ παραπάνω για την εξυπηρέτηση και του λέω ‘Ρε Μπάμπη, αυτός θα πάει να βγάλει κέρδος για να το δώσει σε εσένα’ και καλά ότι θα έπαιρνε τα κρέατα σε καλύτερη τιμή. Εγώ δεν ήξερα ότι του είχε ζητήσει ξανά χρήματα, το άκουσα τώρα στο Μεσολόγγι από διάφορους ότι του είχε δώσει κι άλλα ποσά, αλλά του τα επέστρεφε», είπε ακόμα.

Η σχέση με τον κρεοπώλη

Ακόμα αναφέρθηκε στον κρεοπώλη ο οποίος, όπως αναφέρει, δεν ήταν και ο πιο ήρεμος άνθρωπος και μάλιστα φέρεται να είχε κακοποιήσει ζώα.

«Όταν ήμασταν έξω για καφέ, μπορεί να έλεγε ο Μπάμπης φεύγω, πάω από τον Μ… στο κρεοπωλείο. Δεν πολυμιλούσαν στο τηλέφωνο. Εγώ αυτόν να τον είχα δει πέντε φορές στη ζωή μου. Φατσικά τον ήξερα γιατί ήταν μικρή κοινωνία. Ήμασταν μία φορά με την παρέα μας κι είχε έρθει αυτός. Πήρε τον Μπάμπη και πήγαν παραπέρα για να του μιλήσει. Τώρα τι λέγανε, δεν ρώτησα ποτέ γιατί δεν με ενδιέφερε. Γενικά ήταν γνωστοί. Ήταν φίλος ενός άλλου φίλου του Μπάμπη και κόλλησαν κι οι τρεις. Γνωρίζονταν γύρω στα πέντε χρόνια», είπε ο φίλος του Μπάμπη.

«Την τελευταία φορά είχε πει κάτι ακραίο αυτός ο κύριος, ο Θεός να τον κάνει κύριο, και γι’ αυτό δεν ήθελα να βγαίνω μαζί του. Καμάρωνε που κάποιος που δεν ήθελε το σκυλάκι του, πήγαινε αυτός και… καταλαβαίνετε… Έβαζε τέλος στη ζωή του ζώου, το σκότωνε δηλαδή. Εγώ αγαπάω τα ζώα κι αυτά δεν τα δέχομαι και αντέδρασα αλλά με ηρέμησε ο Μπάμπης και μου είπε ηρέμησε, δηλαδή κάπως τον δικαιολόγησε γιατί είπα θα πάω να τον δώσω στην αστυνομία», προσέθεσε.

«Του έλεγε θα πάμε στο Αγρίνιο να πάρουμε τα χρήματα»

Ακόμα αναφέρθηκε και σε έναν άγνωστο από το Αγρίνιο από τον οποίο ο κρεοπώλης του έλεγε ότι θα πάρουν τα χρήματα.

«Τις τελευταίες μέρες τα πρωινά που είχαμε σαν στέκι ένα μαγαζί που πηγαίναμε για καφέ του έλεγε θα πάμε στο Αγρίνιο να πάρουμε τα χρήματα. Του είχα πει και εγώ και η μητέρα του που γνώριζε για τη συναλλαγή, ότι δεν έχεις εσύ καμία δουλειά να πας στο Αγρίνιο για να πάρεις χρήματα. Γιατί ο Μ… έλεγε στον Μπάμπη ότι τα χρήματα τα είχε πάρει και τα είχε δώσει σε κάποιον άλλον από το Αγρίνιο, αλλά αυτόν δεν τον ήξερε κανείς μας», είπε ακόμα ο κολλητός του Μπάμπη.

Οι τελευταίες κινήσεις του Μπάμπη

Το μεσημέρι της μέρας που εξαφανίστηκε, όπως αναφέρει, είχαν βρεθεί και ήταν ήρεμος.

«Είχα μείνει με το αυτοκίνητο και με εξυπηρέτησε, φαινόταν ήρεμος, πήγαμε και για περπάτημα. Αυτό που τον προβλημάτιζε μέρες και καιγόταν ήταν τα χρήματα. Του έλεγε συνέχεια αύριο θα πάρεις τα χρήματα, αύριο θα πάρεις τα χρήματα», είπε ακόμα κι εν συνεχεία αναφέρθηκε στο τελευταίο τηλεφώνημα με τον Μπάμπη.

«Το απόγευμα της Πέμπτης που ήμουν με τη μητέρα μου και τον ξάδερφό του, τον κάλεσα στο τηλέφωνο και του είπα αφού θα έφευγε για Ιταλία να βρεθούμε. Μου είπε ότι θα πήγαινε για κυνήγι με το συγκεκριμένο άτομο. Τον ρώτησα δύο φορές κιόλας αν είναι σίγουρος. Και του λέω εντάξει φίλε, αν πας να προσέχεις και τα σχετικά. Είναι κυνήγι, είναι βράδυ. Μου είπε ότι θα ήταν οι δυο τους σε βουνό του Μεσολογγίου, στα Ρέτσενα», περιέγραψε.

Η απάθεια του κρεοπώλη

«Μετά έστειλα ένα μήνυμα γύρω στις 23:20 να δω αν είναι όλα καλά, αλλά το μήνυμα δεν παραδόθηκε. Εκείνη την ώρα είπα ή δεν θα έχει ανοιχτά τα δεδομένα του ή θα έχουν πάει στο χωριό στα Ρέτσενα να μείνουν εκεί και δεν έχει σήμα. Το έκανε πιο παλιά αυτό με τη συγκεκριμένη παρέα. Τον πήρα τηλέφωνο το πρωί, πάλι κλειστό το τηλέφωνο, μετά από λίγη ώρα τον ξανακάλεσα, λέω εντάξει όταν γυρίσει θα με πάρει. Όλη την ημέρα τον πήρα 6-7 φορές τηλέφωνο. Το απόγευμα με ρώτησε ξάδελφος μου αν έσω μιλήσει με τον Μπάμπη. Πήρα τη μητέρα του τηλέφωνο, είδα ότι δεν γνώριζε μάλλον κανένας που θα πήγαινε γιατί κι εγώ αν δεν μιλούσαμε στο τηλέφωνο, θεωρώ ότι δεν θα ήξερα. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα δεν κατάφερα να τον βρω ξανά, όσο κι αν προσπάθησα», προσέθεσε.

Ακόμα αναφέρθηκε και στα όσα είπε στη μητέρα του 31χρονου. «Πήγε με τον Μ…. για κυνήγι και της είπα να πάμε να δηλώσουμε εξαφάνιση γιατί της είπε ο άλλος ότι τον άφησε στα ΤΕΙ με μία απάθεια».

«Πιστεύω του έχουν κάνει κακό και είναι κρίμα για ένα νέο παιδί για τα χρήματα. Φαινόταν ότι ο άλλος τον κορόιδευε», κατέληξε.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024