Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σχολική εκδρομή σε λίμνη - Ανάμεσά τους 13 παιδιά

Ινδία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σχολική εκδρομή σε λίμνη – Ανάμεσά τους 13 παιδιά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας για την επιβίβαση στην βάρκα

Μια μέρα που προοριζόταν για χαρά μετατράπηκε σε τραγωδία, καθώς μια βάρκα που μετέφερε μαθητές και δασκάλους ανατράπηκε σε λίμνη στην πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας, το απόγευμα της Πέμπτης. Το περιστατικό στοίχισε τη ζωή σε 15 άτομα, μεταξύ των οποίων 13 μαθητές και 2 καθηγητές, αφήνοντας την πόλη σε σοκ και πένθος.

Οι μαθητές του New Sunrise School στην πόλη Βαντοντάρα βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή στη λίμνη Motnath. Αγνοώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, το σκάφος πήρε περισσότερους επιβάτες από την προβλεπόμενη χωρητικότητά του, βάζοντας πλώρη για μια φαινομενικά ακίνδυνη βόλτα στη λίμνη.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων

Ωστόσο στα μέσα του ταξιδιού, η υπερφορτωμένη βάρκα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διέθετε τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας, ανατράπηκε ξαφνικά, βυθίζοντας τους επιβάτες της στα θολά νερά.

Σε δευτερόλεπτα ξέσπασε πανικός, με τα ουρλιαχτά των παιδιών να γεμίζουν τον αέρα.

Διασώθηκαν 27 άτομα

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και ομάδες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο. Ακολούθησε μια αγωνιώδης προσπάθεια να σωθούν ζωές, με τους δύτες να δίνουν μάχη με τον χρόνο για να ανασύρουν επιζώντες από το νερό.

Ενώ 23 μαθητές και 4 καθηγητές διασώθηκαν, η ζοφερή πραγματικότητα ξεδιπλώθηκε καθώς οι έρευνες συνεχίζονταν. Μέχρι το βράδυ, επιβεβαιώθηκε ότι 15 άτομα, μεταξύ των οποίων η πλειονότητα των παιδιών, είχαν χάσει τη ζωή τους στην τραγωδία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τη θλίψη του για το ατυχές περιστατικό και ανακοίνωσε ποσό έκτακτης αποζημίωσης για τις οικογένειες των νεκρών.

«Θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω της ανατροπής βάρκας στη λίμνη Harni στη Βαντοντάρα. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που θρηνούν αυτή την ώρα. Είθε οι τραυματίες να αναρρώσουν σύντομα. Η τοπική διοίκηση παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες. Θα δοθεί στους συγγενείς κάθε θανόντος έκτακτη αποζημίωση ύψους 2 lakh από το PMNRF. Στους τραυματίες θα δοθούν 50.000 ρουπίες», έγραψε ο ινδός πρωθυπουργός στο X.

Sports in

Ο Τζολάκης περιγράφει την διαδικασία των πέναλτι στην ιστορική πρόκριση επί της Φενέρ (vid)

Για τρόπο με τον οποίο έζησε τη διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα όσα βίωσε μετά την ιστορική πρόκριση μίλησε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης στο Οlympiacos TV

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024