Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο που «κόβει» την ανάσα: 8χρονη πέφτει σε παγωμένη λίμνη - Σώζεται τελευταία στιγμή από στρατιώτη

Βίντεο που «κόβει» την ανάσα: 8χρονη πέφτει σε παγωμένη λίμνη – Σώζεται τελευταία στιγμή από στρατιώτη

Το κοριτσάκι έπαιζε με τα αδέρφια του, όταν η λεπτή στρώση πάγου που υπήρχε από κάτω υποχώρησε - Συνολικά δύο παιδιά βρέθηκαν στο νερό, το ένα διασώθηκε έγκαιρα - Ηρωική η διάσωση της 8χρονης

Έπεσε σε παγωμένη λίμνη και επέζησε! Ο λόγος για ένα 8χρονο κοριτσάκι στις ΗΠΑ που, ενώ έπαιζε μαζί με τα αδέρφια της στην λίμνη δίπλα από το σπίτι τους στο Βερμόντ, βρέθηκε ξαφνικά στα παγωμένα νερά. Το κοριτσάκι γλίτωσε παρά τρίχα, όταν στρατιώτες της Πολιτείας έφτασαν σαν «από μηχανής θεός» στο σημείο και την έσωσαν την τελευταία στιγμή.

Δύο παιδιά έπεσαν στο νερό, όταν υποχώρησε ο πάγος. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης παρακείμενου σπιτιού κατάφερε να πιάσει το ένα, η 8χρονη όμως παρασύρθηκε από το νερό

Το τρομακτικό περιστατικό συνέβη στο Κέιμπριτζ του Βερμόντ το πρωί της 17ης Δεκεμβρίου. Η 8χρονη έπαιζε μαζί με τα αδέρφια της, όταν ο λεπτός πάγος υποχώρησε με αποτέλεσμα δύο από τα αδέρφια να πέσουν στο νερό.

Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του παιδιού κατάφερε να πιάσει το ένα παιδί από τα δύο, αλλά η 8χρονη είχε απομακρυνθεί με αποτέλεσμα ο 80χρονος να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να την σώσει. Έτσι κάλεσε το 911 και σήμανε αμέσως συναγερμός στις Αρχές.

Οι στρατιώτες που έφτασαν σαν «από μηχανής θεός»

Η στρατιώτης Μισέλ Άρτσερ που έτυχε να βρίσκεται σε περιπολία κοντά στο σημείο εκείνη την ώρα, έσπευσε στη λίμνη. Ενεργώντας μεθοδικά χωρίς να χάνει χρόνο, φόρεσε σωσίβιο γιλέκο και βούτηξε χωρίς δεύτερη σκέψη στην παγωμένη λίμνη για να σώσει το κοριτσάκι.

Η θαρραλέα επιχείρηση διάσωσης είχε αίσια έκβαση, καθώς η στρατιώτης Μισέλ κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στη μέση της λίμνης, όπου το κοριτσάκι προσπαθούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια με νύχια και με δόντια, και να το βγάλει έξω από το νερό – ευτυχώς έχοντας τις αισθήσεις του.

Η στιγμή της δραματικής διάσωσης


Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία, με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η σοβαρή υποθερμία που υπέστη να ήταν απειλητική για τη ζωή της. Ωστόσο, η 8χρονη τους διέψευσε καθώς, ύστερα από μερικές ημέρες νοσηλείας, ανάρρωσε πλήρως και γύρισε στο σπίτι της!

Όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Για καλή τύχη του παιδιού οι στρατιώτες ήταν κοντά στο σημείο και η ειδοποίηση για τον κίνδυνο στον οποίο βρισκόταν η 8χρονη εστάλη άμεσα στους δέκτες τους.

Οι στρατιώτες Μισέλ Άρτσερ και Κέιθ Κόουτ, καθλώς και ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του παρακείμενου σπιτιού, τιμήθηκαν για την ανιδιοτελή και ηρωική συμπεριφορά τους, ενώ και οι τρεις έχουν προταθεί για το βραβείο Life Saving Award, όπως δήλωσε η Αστυνομία του Βερμόντ των ΗΠΑ, σύμφωνα με το AP.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024