Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νικήτας Κακλαμάνης: «Όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται», λέει για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νικήτας Κακλαμάνης: «Όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται», λέει για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Στη λαϊκή μας βάση υπάρχει προβληματισμός, έως και άρνηση ενός κομματιού της, σχετικά με την επικείμενη ρύθμιση», επισημαίνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τάσσεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται», τονίζει και δηλώνει ξεκάθαρα κατά της αποχής από την διαδικασία.

«Εγώ για πρώτη φορά ενημερώθηκα από το κόμμα μου με συνάντηση που είχα, που δεν την προκάλεσα εγώ, από τον σύμβολο του πρωθυπουργού, κύριο, Πατέλη, αρχές Οκτωβρίου, όπου του είπα την άποψή μου επί της ουσίας, που συμπίπτει με αυτά που ακούσαμε από τον πρωθυπουργό. Εφόσον αυτά τα δω αποτυπωμένα στο χαρτί, θα υπερψηφίσω το σχέδιο νόμου. Επί της διαδικασίας, του είπα ότι είτε θα πρέπει το νομοσχέδιο αυτό να έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι 15 Νοεμβρίου ή να πάει μετά τις Ευρωεκλογές», αναφέρει.

«Όταν ένας υπουργός διαφωνεί με τον πρωθυπουργό που τον διόρισε, δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός»

Και προσθέτει μιλώντας στο OPEN: «Γνωρίζω πως στη λαϊκή μας βάση υπάρχει προβληματισμός, έως και άρνηση ενός κομματιού της, σχετικά με την επικείμενη ρύθμιση».

«Δεν είμαι υπέρ της αποχής του βουλευτή»

Στη συνέχεια, ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνει ότι δεν είναι υπέρ της αποχής του βουλευτή. «Από το ’90 που είμαι στη Βουλή, ουδέποτε απείχα σε ψηφοφορία. Επί κυβέρνησης Σαμαρά αρνήθηκα να ψηφίσω τον νόμο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τον ΕΝΦΙΑ και διεγράφην από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν επέλεξα ούτε την αποχή, ούτε το λευκό, ούτε τίποτα. Ο βουλευτής πρέπει να έχει το θάρρος, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν ο ίδιος ο αρχηγός σου λέει δεν μπαίνει θέμα κομματικής πειθαρχίας», υπογραμμίζει.

«Αυτονόητο πως το σύνολο των μελών της κυβέρνησης ή ψηφίζει ή όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται. Όταν ένας υπουργός διαφωνεί με τον πρωθυπουργό που τον διόρισε, δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός. Δεν θυμάμαι στην ιστορία να έγινε κάτι τέτοιο. Ο υπουργός παραιτείται. Είναι θέμα θεσμού και αξιακού κώδικα», καταλήγει.

Προβληματισμός για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας το νομοσχέδιο

Σημειώνεται, ότι η κυβέρνηση επισπεύδει την εισαγωγή προς ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια μετά και τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει στη δημόσια συζήτηση, αλλά και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης. Από το Νταβός ο Κυριακος Μητσοτακης έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση που για πολλούς αποτελεί έκπληξη.

«Το θέμα της ισότητας στον γάμο θα συζητηθεί και έπειτα από δημόσια διαβούλευση θα οδηγηθεί στο Κοινοβούλιο. Είναι σημαντικό ζήτημα για πολλούς πολίτες. Δεν έχω επιβάλει πειθαρχία στο κόμμα μου. Υπάρχει για την ώρα ένα υγιές ντιμπέιτ», τονίζει ο πρωθυπουργός στο Bloomberg.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες, ενώ στις 23 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος για το θέμα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024