Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πρέπει να το δω - Είμαι και μέλος της κυβέρνησης», λέει ο Δένδιας για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Πρέπει να το δω – Είμαι και μέλος της κυβέρνησης», λέει ο Δένδιας για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κλειστά κράτησε τα «χαρτιά» του ο Νίκος Δένδιας για το επικείμενο νομοσχέδιο, αν και σε προηγούμενη τοποθέτησή του είχε δηλώσει θετικός

Τη στάση του όταν έρθει η ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια εξήγησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Καταρχάς πρέπει να το δω, γιατί για την ώρα δεν υπάρχει νομοσχέδιο, υπάρχει περιγραφή μελλοντικού νομοσχεδίου», σημείωσε αρχικά, υπενθυμίζοντας ότι έκανε ήδη μία τοποθέτηση επί του θέματος, με την οποία τάχθηκε υπέρ της ρύθμισης.

Ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Action 24, σημείωσε πως θα το δει και θα τοποθετηθεί αναλόγως: «Θύμισα για τη γενική μου αντίληψη στα πράγματα, ότι εγώ ήμουν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είχε ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης. Όμως, το να τοποθετηθώ καθαρά επί νομοσχεδίου το οποίο δεν έχω δει ακόμη, θα μου επιτρέψετε να πω ότι μάλλον θα σήμαινε έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά μου. Από την άλλη, βεβαίως, εγώ μετέχω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν μετέχω σε μια άλλη κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για διαφωνούντες και Σαμαρά;

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν τα μέλη της κυβέρνησης, που λένε πως δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, θα πρέπει να παραιτηθούν, ο υπουργός Άμυνας τόνισε πως «το τελευταίο πράγμα που μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου είναι να υποδείξω εγώ σε συναδέλφους τι πρέπει να κάνουν και μάλιστα επί θεμάτων συνείδησης. Αλίμονο…».

Όσο για τις αναφορές ιστορικών στελεχών της ΝΔ για το θέμα της αποχής, ξεκαθάρισε πως «δεν είναι καθόλου δουλειά μου να τοποθετηθώ σε αυτό».

«Το ίδιο το νομοσχέδιο, όταν γραφτεί και παρουσιαστεί θα έχει, είναι βέβαιον, σαφές πολιτικό αποτύπωμα.  Και το σαφές πολιτικό αποτύπωμα θα αποτελεί αντανάκλαση των προβλέψεων το οποίο το ίδιο το νομοθέτημα έχει μέσα στις διατάξεις του», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024