Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρτατο δικαίωμα για το ΚΚΕ είναι το δικαίωμα στη ζωή, λέει ο Κουτσούμπας

Υπέρτατο δικαίωμα για το ΚΚΕ είναι το δικαίωμα στη ζωή, λέει ο Κουτσούμπας

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία του Παίδων «Αγία Σοφία»

Με αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία του Παίδων «Αγία Σοφία» αποτελούμενη από τους Ιορδάνη Ψημένο, καθηγητή του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και γονέα πάσχοντος και Μυρσίνη Κατράνη συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η αντιπροσωπεία, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «έθεσε το ζήτημα των σοβαρών κινδύνων που ελλοχεύει για την ποιότητα ζωής αλλά ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή η κατάσταση με τις υπομεταγγίσεις και τις υποθεραπείες που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα για τους πάσχοντες με Μεσογειακή Αναιμία. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Ομάδας για επίλυση του οξυμένου προβλήματος από το υπουργείο και τη διοίκηση του νοσοκομείου η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη και επικίνδυνη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε την «αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους»

Κατήγγειλαν την «άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να συναντηθεί μαζί τους και μετέφεραν την αγανάκτηση και την απόγνωση των πασχόντων και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα των γονέων και κηδεμόνων με μικρά παιδιά».

Επίσης κατήγγειλαν, την «άρνηση της διοίκησης του νοσοκομείου να καλύψει τους ανασφάλιστους με τα απαραίτητα αναλώσιμα αποσιδήρωσης».

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη στήριξη του στον αγώνα που δίνουν όλο αυτό το διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε την «αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους και δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει οποιοδήποτε μορφή πίεσης προς το υπουργείο Υγείας αλλά και με παρεμβάσεις στη Βουλή, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».

Το ΚΚΕ «θα στηρίξει και όσες άλλες πρωτοβουλίες και μορφές κινητοποίησης προχωρήσει η Επιτροπή για την ανάδειξη και επίλυση του προβλήματος. Υπέρτατο δικαίωμα για το ΚΚΕ είναι το δικαίωμα στη ζωή».

«Τα παιδιά τα οποία πάσχουν από μεσογειακή αναιμία στο Παίδων υπομεταγγίζονται αρκετά συχνά»

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Ιορδάνης Ψημένος ανέφερε πως «αντιμετωπίζουμε στο Παίδων Αγία Σοφία, αρκετά προβλήματα εδώ και πάρα πολύ καιρό στο τμήμα μεσογειακής αναιμίας λόγω της έλλειψης αίματος. Τα παιδιά τα οποία πάσχουν από μεσογειακή αναιμία στο Παίδων υπομεταγγίζονται αρκετά συχνά, εδώ και πάρα πολύ καιρό, τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, με αρκετά διαστήματα παύσης. Αυτό το πράγμα πρέπει να τελειώσει διότι κινδυνεύει η ζωή τους και ως γονέας καλώ, παρακαλώ, την κυβέρνηση και το υπουργείο να παρέμβουν έτσι ώστε πραγματικά από εδώ και στο εξής να έχουν όλοι την σωστή, σοβαρή θεραπεία η οποία ιατρικώς είναι ενδεδειγμένη. Δηλαδή θα πρέπει τα παιδιά να μεταγγίζονται με την ποσότητα την οποία πραγματικά οι γιατροί έχουν πει ότι πρέπει να μεταγγίζονται και την σωστή χρονική στιγμή που πρέπει να γίνει μια μετάγγιση. Αυτό θα ήθελα να δηλώσω και θα παρακαλέσω ξανά το υπουργείο Υγείας να σκύψει με καλοσύνη απέναντι στις χρόνιες παθήσεις και ειδικότερα στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία στο Παίδων Αγία Σοφία».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024