Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Βορά στα χέρια των επιχειρηματιών οι μαθητές των ΕΠΑΛ - Το ν/σ είναι άδικο και μεσαιωνικό

Κουτσούμπας: Βορά στα χέρια των επιχειρηματιών οι μαθητές των ΕΠΑΛ – Το ν/σ είναι άδικο και μεσαιωνικό

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για γερασμένη πολιτική που είναι απέναντι στους νέους, διανθισμένη με σύγχρονες φιοριτούρες

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «Ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για γερασμένη πολιτική, διανθισμένη με σύγχρονες φιοριτούρες, που είναι απέναντι στους νέους.

«Οι σημερινές κινητοποιήσεις των νέων αποδεικνύουν ότι είναι απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης γιατί δεν ανέχονται να διαγράφονται οι κόποι τους»

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε «άδικο και μεσαιωνικό το νομοσχέδιο το οποίο δίνει τους μαθητές βορά στα χέρια των επιχειρηματιών, συνδέοντας την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με την άγρια ζούγκλα της αγοράς εργασίας και με τα συμφέροντα των λίγων».

Τόνισε επίσης στην παρέμβασή του ότι «οι σημερινές κινητοποιήσεις των νέων αποδεικνύουν ότι είναι απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης γιατί δεν ανέχονται να διαγράφονται οι κόποι τους».

«Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αναβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση αλλά αντίθετα την υποβαθμίζει, την απαξιώνει, παράγει τεράστια ανεργία, ενώ σπάτε το ρεκόρ της τζάμπα εργασίας με την θεσμοθέτηση απλήρωτης πρακτικής άσκησης των 22 ημερών, δίνοντας βορά τους μαθητές από την 3η τάξη των ΕΠΑΛ στους επιχειρηματίες», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024