Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λυτρίβη: «Ο πρωθυπουργός ξέρει τη δουλειά μου και το πάθος μου για την επαγγελματική κατάρτιση»

Λυτρίβη: «Ο πρωθυπουργός ξέρει τη δουλειά μου και το πάθος μου για την επαγγελματική κατάρτιση»

Μεγάλο στοίχημα το πλέγμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν για να ενισχυθεί αυτό το κομμάτι, λέει η νέα υφυπουργός Παιδείας

«O πρωθυπουργός ξέρει τη δουλειά μου, τις σπουδές μου και το πάθος μου στην επαγγελματική εκπαίδευση – κατάρτιση που είναι ο μεγάλος πυλώνας για οποιοδήποτε βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης», λέει η νέα υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, Ιωάννα Λυτρίβη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Λυτρίβη είπε ότι νιώθει πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη και πρόκειται για μεγάλο στοίχημα σχετικά με το πλέγμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν ως συνέχεια των προσπαθειών μιάς πενταετίας για να ενισχυθεί το αποπαίδι της εκπαίδευσης που είναι η επαγγελματική κατάρτιση».

Μεγάλο στοίχημα να ενισχυθεί το «αποπαίδι» της εκπαίδευσης που είναι η επαγγελματική κατάρτιση, λέει η νέα υφυπουργός Παιδείας

Μίλησε επίσης για τεράστια πρόκληση αφού «τα δεδομένα είναι αντιφατικά με ιστορική μείωση της ανεργίας και στον αντίποδα, επιχειρήσεις που δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό και ανθρώπους καταρτισμένους που φεύγουν στο εξωτερικό».

Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, όλοι κρινόμαστε στο τέλος, συμπλήρωσε.

«Βάπτιμα πυρός»

Έξι μόλις μήνες από την εκλογή της στην 4η θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της Ν.Δ., η υφυπουργός που είναι πολιτικός επιστήμονας, με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές της διά βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), μιλάει για το «πραγματικό βάπτισμα».

«Νιώθω πολύ μεγάλη ευθύνη. Το έργο της κυβέρνησης εμπνέει και το να σταθείς αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης είναι ο φάρος για να δημιουργείς και να προφέρεις», τόνισε η κ. Λυτρίβη.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024