Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννα Λυτρίβη

Ποια είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννα Λυτρίβη

Η βουλευτής Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης

Ένα νέο στέλεχος, αλλά έμπειρο για τη θέση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ιωάννα Λυτρίβη, αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία αναβαθμίστηκε σε υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και, ως υφυπουργός Παιδείας, θα έχει αρμοδιότητα την επαγγελματική κατάρτιση, έναν τομέα στον οποίο διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση.

Ποια είναι η Ιωάννα Λυτρίβη

Η νέα υφυπουργός Παιδείας, 41 ετών, είναι πολιτικός επιστήμονας με διδακτορικό στις πολιτικές δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.

Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), κατά την τετραετία 2019-2023, συνέβαλε στη ανάδειξη των ποιοτικών διαστάσεων του πεδίου της δια βίου εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, καθώς και στην αναβάθμιση της διαδικασίας πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα.

Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κατάρτισης της ΕΕ (European Training Foundation) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Συμβουλευτική Ομάδα της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF Advisory Group).

Διδάσκει Μεθοδολογία Κοινωνικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Κύπρου.

Έχει εργαστεί ως Επιστημονική Σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων και στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Επικρατείας (2011- 2019), καθώς και ως επιστημονική υπεύθυνη σε δημόσιες δομές δια βίου μάθησης (2009- 2011).

Η Ιωάννα Λυτρίβη εξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Διατελεί Γραμματέας της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επίσης είναι μέλος της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων και της Υποεπιτροπής για τα θέματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Sports in

Νίκησαν και έμειναν ζωντανοί οι Λέικερς (119-108)

Οι Λέικερς νίκησαν με 119-108 και γλύτωσαν την σκούπα από τους Νάγκετς, μένοντας παράλληλα ζωντανοί στη σειρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024