Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον αισιοδοξεί για σύναψη νέας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον αισιοδοξεί για σύναψη νέας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα

Οι ΗΠΑ μετά τις συνομιλίες με το Κατάρ, δήλωσαν πως αισιοδοξούν για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων στην Γάζα, ανάμεσά τους άτομα με αμερικανικό διαβατήριο.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Μπρετ Μακ Γκερκ βρισκόταν στη Ντόχα τις τελευταίες ημέρες και συζητούσε για μια πιθανή συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο Μακ Γκερκ είχε «πολύ σοβαρές και εντατικές συζητήσεις» με τους Καταριανούς για άλλη μια συμφωνία σχετικά με τους ομήρους, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, οργάνου που υπάγεται απευθείας στον Αμερικανό πρόεδρο. Τελευταία υπήρξε έντονη κινητικότητα και στο ζήτημα των ομήρων, εξαιτίας των δύο βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνομιλίες θα αποφέρουν καρπούς και σύντομα

Παράλληλα, ο Κίρμπι δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται να αυξήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς την σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Γάζα, καθώς το Ισραήλ πέρασε σε μια φάση χαμηλότερης έντασης στρατιωτικών επιχειρήσεων. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνομιλίες θα αποφέρουν καρπούς και σύντομα», δήλωσε.

Α.Μπλίνκεν: Στηρίζουμε το Ισραήλ, αλλά θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος «το συντομότερο δυνατό»

Ο Α. Μπλίνκεν επανέλαβε την ακλόνητη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης σε αυτό που αποκαλεί «δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν« υποστηρίζει σθεναρά» την ισραηλινή απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Αλλά ταυτόχρονα, θέλουμε να δούμε αυτή τη σύγκρουση να τελειώνει το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο ειδησεογραφικό κανάλι CNBC. «Και μέχρι να γίνει αυτό, θέλουμε να δούμε να γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία των αμάχων και την παροχή βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται. Πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν σε αυτή τη σύγκρουση».

Η έντονη κινητικότητα στα ζητήματα των διαπραγματεύσεων, πέρα από τις διαρκείς συνομιλίες, οφείλεται και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024