Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η Χαμάς προβάλλει βίντεο με Ισραηλινούς ομήρους, λέει ότι θα αποκαλύψει την τύχη τους

Γάζα: Η Χαμάς προβάλλει βίντεο με Ισραηλινούς ομήρους, λέει ότι θα αποκαλύψει την τύχη τους

Η Χαμάς προέβαλε βίντεο με Ισραηλινούς ομήρους λέγοντας πως θα αποκαλύψει την τύχη τους. Φόβοι πως είναι νεκροί από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τρεις ισραηλινούς ομήρους που κρατά στη Γάζα, στο οποίο καλούν την κυβέρνησή τους να σταματήσει την επίθεση εναντίον της παλαιστινιακής ισλαμιστικής ομάδας και να επιτύχει την απελευθέρωσή τους, καθώς και οι δύο πλευρές γιόρτασαν την 100ή ημέρα του πολέμου.

Το βίντεο διάρκειας 37 δευτερολέπτων, το οποίο τραβήχτηκε σε άγνωστη ημερομηνία, δείχνει τους Νόα Αργαμάνι, 26 ετών, Γιόσι Σαράμπι, 53 ετών και Ιταΐ Σβίρσκι, 38 ετών, τελείωνε με το μήνυμα: «Αύριο θα σας ενημερώσουμε για την τύχη τους». Με την δυσοίωνη θεωρία να αναφέρει πως οι όμηροι είναι νεκροί με ευθύνη του Ισραήλ ή να παρουσιαστεί έτσι και για αυτό προβλήθηκε το βίντεο.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνούνται να απαντήσουν στα δημόσια μηνύματα της Χαμάς για τους ομήρους, θεωρώντας τα ως ψυχολογικό πόλεμο

Η Χαμάς δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ότι είχε χάσει την επαφή με ορισμένους ομήρους καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδιζαν τη Γάζα, σημειώνοντας ότι μπορεί να σκοτώθηκαν κατά τη διαδικασία. Στην αρχή του πολέμου απείλησε επίσης ότι θα εκτελέσει ομήρους σε αντίποινα για τα ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις.

Οι τρεις όμηροι για τους οποίους η Χαμάς ανάρτησε βίντεο, αναφέροντας πως την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου θα αποκαλύψει την τύχη τους.

Το Ισραήλ διαψεύδει θανάτους ομήρων από αεροπορικές επιδρομές

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν γενικά αρνηθεί να απαντήσουν στα δημόσια μηνύματα της Χαμάς για τους ομήρους, θεωρώντας τα ως ψυχολογικό πόλεμο. Η Χαγκάρ Μιζράχι, ιατροδικαστική υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, δήλωσε στην τοπική τηλεόραση στις 31 Δεκεμβρίου ότι οι αυτοψίες των δολοφονημένων ομήρων που είχαν βρεθεί βρήκαν αιτίες θανάτου που δεν συνάδουν με τον ισχυρισμό της Χαμάς ότι πέθαναν από αεροπορικές επιδρομές.

Αλλά το Ισραήλ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι γνωρίζει τους κινδύνους για τους ομήρους από την επίθεσή του και λαμβάνει προφυλάξεις.

«Η στρατιωτική επιχείρηση απαιτεί χρόνο. Μας υποχρεώνει να είμαστε ακριβείς και την προσαρμόζουμε σύμφωνα με τις απειλές και τους ομήρους που βρίσκονται στο πεδίο», δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι.

Η περίπτωση της Νόα Αργκαμάνι

Η μητέρα της Νόα Αργκαμάνι, της ομήρου που διακρίνεται στο νέο βίντεο της Χαμάς, είχε κάνει έκκληση να την ξαναδεί πριν πεθάνει καθώς πάσχει από καρκίνο.

Κανείς δεν είχε νέα της συγκεκριμένης ομήρου μέχρι τη δημοσίευση του βίντεο από τη Χαμάς. Η ίδια είχε απαχθεί από φεστιβάλ Supernova, ενώ είχε ακουστεί να λέει «μη με σκοτώσετε».

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024