Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Με έπιασαν, με έπιασαν» - Το ανατριχιαστικό τελευταίο μήνυμα ομήρου της Χαμάς στην αδελφή της

Ισραήλ: «Με έπιασαν, με έπιασαν» – Το ανατριχιαστικό τελευταίο μήνυμα ομήρου της Χαμάς στην αδελφή της

Στο Ισραήλ πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ημερών από την ημέρα που οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους στο νότιο Ισραήλ και απήγαγαν άλλους 240 περίπου.

Εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ήμερων από την επίθεση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιούν πολίτες και συγγενείς ομήρων στο Τελ Αβίβ, αλλά και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ.

Με περίπου 130 ομήρους από τους σχεδόν 240 που είχε πάρει μαζί της Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ να παραμένουν στη Γάζα, οι συγγενείς τους να ζητούν από την κυβέρνηση της χώρας να δράσει προκειμένου να επιστρέψουν πίσω ασφαλείς.

Στο Τελ Αβίβ άρχισαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ημερών από την ημέρα που οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους στο νότιο Ισραήλ και απήγαγαν άλλους 240 περίπου.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομήρων. Μιλώντας στη συγκέντρωση ομήρων στο Τελ Αβίβ, η Γιαμίτ Ασκενάζι αναπαρήγαγε το τελευταίο φωνητικό μήνυμα που έλαβε από τη μικρότερη αδελφή της, Ντορόν Στάινμπρέχερ, η οποία πιστεύεται ότι κρατείται όμηρος στη Γάζα μετά την αρπαγή της στις 7 Οκτωβρίου.

«Μιλάτε για την επόμενη μέρα του πολέμου, ενώ η αδελφή μου και άλλοι 135 είναι εκεί, ξυπνήστε επιτέλους!»

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομήρων

«Με έπιασαν, με έπιασαν, με έπιασαν», έλεγε η Ντορόν με μια αχνή φωνή στην ηχογράφηση.

«Πηγαίνω για ύπνο και ξυπνάω το πρωί και την ακούω να το λέει αυτό», είπε η Γιαμίτ Ασκενάζι.

Έντονη κριτική σε κυβέρνηση και Νετανιάχου

Στο συλλαλητήριο, η Ασκενάζι φώναξε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου ώστε να ξυπνήσουν κι έκανε λόγο για «είκοσι χρόνια εγκατάλειψης».

«Στις παραμεθόριες κοινότητες της Γάζας, νομίζαμε ότι ήμασταν ασφαλείς και μείναμε για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας εκεί, αλλά εσείς που κλείσατε τα μάτια σας, που κάθεστε στα ασφαλή σπίτια σας, που μιλάτε για την επόμενη μέρα του πολέμου, ενώ η αδελφή μου και άλλοι 135 είναι εκεί, ξυπνήστε επιτέλους!», είπε ακόμα ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Τι περιμένετε, να έχετε άλλες 100 ημέρες για να μάθετε για έναν ακόμη όμηρο που σκοτώθηκε στην ομηρία; Δεν θέλω η αδελφή μου να γυρίσει σπίτι σε φέρετρο, και κανείς δεν θέλει τους αγαπημένους του σε φέρετρο. Αναλάβετε την ευθύνη. Δεν υπάρχει τιμή για τους αγαπημένους μας. Έχουμε σταματήσει να είμαστε ευγενικοί. Απαιτώ – ο καθένας στο σπίτι του τώρα», κατέληξε.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου στο Τελ Αβίβ για τους ομήρους ανέφεραν ότι 120.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην αποψινή διαδήλωση.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024