Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Αισχρή σπατάλη χρημάτων»: Το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου προκαλεί αντιδράσεις

«Αισχρή σπατάλη χρημάτων»: Το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου προκαλεί αντιδράσεις

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρει σε κάθε δημόσιο φορέα της χώρας την δυνατότητα να αποκτήσουν ένα αντίγραφο του επίσημου πορτραίτου του βασιλιά Καρόλου Γ'.

Παρουσιάστηκε το νέο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά, το οποίο δημιουργήθηκε για να τοποθετηθεί σε δημόσια κτίρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο ενός προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την κυβέρνηση με 8 εκατομμύρια λίρες, το οποίο μια ομάδα κατά της μοναρχίας χαρακτήρισε «άθλια σπατάλη χρημάτων».

Το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε πέρυσι ότι είχε διαθέσει κεφάλαια για να προσφέρει σε κάθε δημόσιο φορέα – τοπικά συμβούλια, δικαστήρια, σχολεία, αστυνομικές δυνάμεις και υπηρεσίες πυρόσβεσης και διάσωσης – ένα δωρεάν πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου.

«Η κυβέρνηση έχει χάσει το μυαλό της αν νομίζει ότι οι άνθρωποι θέλουν να ξοδεύουν τα χρήματα τους σε φωτογραφίες του Καρόλου»

Η φωτογραφία του μονάρχη με πλήρη στολή μέσα στο κάστρο του Ουίνδσορ τραβήχτηκε πέρυσι από τον Hugo Burnand, ο οποίος φωτογράφισε επίσης τα πορτρέτα της στέψης του βασιλιά και της βασίλισσας και τις γαμήλιες φωτογραφίες τους το 2005.

«Να διαθέσουν τα χρήματα εκεί που πραγματικά χρειάζονται»

Πολλοί δημόσιοι οργανισμοί εξέθεταν επίσημα πορτραίτα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και «η προσφορά του νέου επίσημου πορτρέτου του βασιλιά Καρόλου Γ’ θα δώσει τη δυνατότητα σε οργανισμούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσουν αυτή την παράδοση», ανέφερε το υπουργικό συμβούλιο.

Το επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ΄ τραβήχτηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ από τον Hugo Burnand, ο οποίος τράβηξε επίσης τα πορτρέτα στέψης του βασιλιά και της βασίλισσας. Φωτογραφία: Hugo Burnand | Royal Household 2024 | Cabinet Office/PA

«Η ενθρόνιση της Αυτού Μεγαλειότητας του βασιλιά σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο στην εθνική μας ιστορία», δήλωσε ο Oliver Dowden, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός. «Η έκθεση αυτού του νέου πορτραίτου θα λειτουργήσει ως υπενθύμιση σε όλους μας του παραδείγματος που έδωσε ο απόλυτος δημόσιος υπάλληλος και ελπίζω ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι οργανισμοί θα θελήσουν να συνεχίσουν αυτή την περήφανη βρετανική παράδοση και να τιμήσουν τη βασιλεία του βασιλιά μας».

Η ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου πέρυσι έγινε δεκτή με επικρίσεις εν μέσω καταγγελιών για συρρίκνωση των προϋπολογισμών σε όλο το Whitehall και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η ομάδα εκστρατείας κατά της μοναρχίας Republic αποκάλεσε την πρωτοβουλία «αισχρή σπατάλη χρημάτων».

«Σε μια εποχή που η πλειονότητα των τοπικών συμβουλίων αυξάνει τους φόρους και μειώνει τις δημόσιες υπηρεσίες, που τα σχολεία και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν προβλήματα, το να ξοδέψουμε έστω και 1 λίρα για αυτή την ανοησία θα ήταν 1 λίρα παραπάνω», δήλωσε ο Graham Smith, ο επικεφαλής της Republic.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση έχει χάσει το μυαλό της αν νομίζει ότι οι άνθρωποι θέλουν να ξοδεύουν τα χρήματα τους σε φωτογραφίες του Καρόλου. Πρέπει να καταργήσουν αυτό το πρόγραμμα και να διαθέσουν τα χρήματα εκεί που πραγματικά χρειάζονται».

Το επίσημο πορτρέτο απεικονίζει τον βασιλιά με τη στολή του Βασιλικού Ναυτικού ως ναύαρχο του στόλου, με το δεξί του χέρι να είναι στηριγμένο σε λευκά γάντια πάνω σε ένα τραπέζι αντίκα και το αριστερό του χέρι να κρατάει ένα σπαθί. Στέκεται στον μεγάλο διάδρομο της βασιλικής κατοικίας.

*Mε πληροφορίες από Guardian

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024