Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στα βήματα της βασίλισσας Μαργαρίτας ο Κάρολος - Θα παραιτηθεί για χάρη του Ουίλιαμς;

Στα βήματα της βασίλισσας Μαργαρίτας ο Κάρολος – Θα παραιτηθεί για χάρη του Ουίλιαμς;

Θα μπορούσε να εγκαταλείψει νωρίς τον θρόνο υπέρ του πρίγκιπα Ουίλιαμ;

Ύστερα από την ανακοίνωση της βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτας, πώς παραιτείται από τον θρόνο και αναλαμβάνει ο γιος της Φρέντερικ, σχολιαστές θεωρούν σκόπιμη την επιλογή της αυτή.

Στις 14 Ιανουαρίου η βασίλισσα παραδίδει τον θρόνο σε μία κρίσιμη στιγμή, καθώς ο πρίγκιπας έχει εμπλακεί σε ερωτικό σκάνδαλο. Γι΄αυτό οι βασιλικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα έλαβε αυτήν την απόφαση για να εξασφαλίσει το μέλλον της βασιλικής οικογένειας της Δανίας. Αλλά και του «μεγαλύτερου περιουσιακού της στοιχείου» της πριγκίπισσας Mαίρης, που στέκεται στο πλευρό του συζύγου της παρά τις φήμες για απιστία.

Θα παραιτηθεί ο Κάρολος για χάρη του Ουίλιαμ;

Μιλώντας στη MailOnline, βασιλικοί εμπειρογνώμονες, αναφέρουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα μπορούσε να επιλέξει να παραιτηθεί μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια και να παραδώσει τον θρόνο στον Ουίλιαμ και την Kέιτ όσο είναι ακόμη νέοι. Άλλωστε, η απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτας έχει γίνει αποδεκτή στη Δανία.

Ο βασιλικός βιογράφος Phil Dampier πιστεύει ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα επηρεαστεί από τα γεγονότα στη Δανία από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ειδικά αν αυτό θα προστατεύσει το μέλλον της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Ο Dampier δήλωσε ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν στενό φιλικό δεσμό με τον πρίγκιπα Φρέντερικ και την πριγκίπισσα Μαίρη και θα έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους αυτή την εβδομάδα.

Σενάρια να ακολουθήσει το παράδειγμα της βασίλισσας Μαργαρίτας και να παραιτηθεί υπέρ του διαδόχου του.

Είπε: «Πρέπει να σας κάνει να αναρωτιέστε αν σε πέντε ή δέκα χρόνια ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί να σκεφτεί να κάνει το ίδιο. Αν η υγεία του υποφέρει ή αν απλά πιστεύει ότι είναι μια καλή στιγμή να περάσει ο θρόνος στον Ουίλιαμ και την Kέιτ όσο είναι ακόμη νέοι.

Η αείμνηστη βασίλισσά μας δεν θα παραιτείτο ποτέ, εξαιτίας αυτού που συνέβη το 1936, όταν ο θείος της παραιτήθηκε και ο πατέρας της ανέβηκε στον θρόνο. Αλλά οι καιροί αλλάζουν».

Και πρόσθεσε: «Ο Ουίλιαμ και η Kέιτ τα πάνε πολύ καλά με τον Φρέντερικ και τη Μαίρη και θα είναι από τους πρώτους που θα τους συγχαρούν. Θα ενθουσιαστούν να δουν πώς θα τα πάνε ως βασιλιάς και βασίλισσα και θα τους κάνει να σκεφτούν και το μέλλον τους».

Γιατί τερμάτισε τη βασιλεία της

Μεταξύ άλλων, οι βασιλικοί εμπειριγνώμονες δήλωσαν στη MailOnline, ότι η βασίλισσα Mαργαρίτα ενήργησε αποφασιστικά για να τερματίσει τη βασιλεία της και να προωθήσει τον γιο της πρίγκιπα Φρέντερικ. Η θεωρεία πώς έγινε για να σώσει τον γάμο του ζευγαριού επιβεβαιώνεται από την αινιγματική ανάρτηση της Μαίρης.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν, εθεάθη να κλαίει και να μοιράζεται μια ανάρτηση για τη μοναξιά, λίγες εβδομάδες αφότου ο σύζυγός της φωτογραφήθηκε σε νυχτερινή έξοδο στη Μαδρίτη με μια Μεξικανή κοσμική κυρία, πυροδοτώντας φήμες για υποτιθέμενη σχέση με την Genoveva Casanova.

Ο Dampier, επίσης ειδικός στις ευρωπαϊκές μοναρχίες, δήλωσε στη MailOnline: «Νομίζω ότι η Mαργαρίτα μπορεί να ανησυχούσε ότι ο γάμος τους είχε πρόβλημα και επομένως έπρεπε να δράσει. Η βασίλισσα πάντα πίστευε ότι η Mαίρη ήταν ένα φανταστικό πλεονέκτημα για τη βασιλική οικογένεια και αν πίστευε ότι αυτή θα μπορούσε να φύγει θα ήταν καταστροφή. Τώρα θα ελπίζει ότι ο Φρέντερικ και η Mαίρη θα επιλύσουν τις όποιες διαφορές τους και θα συνεργαστούν ως ο νέος βασιλιάς και η νέα βασίλισσα».

Τέλος, ο βασιλικός σχολιαστής Richard Fitzwilliams δήλωσε ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα δεν επιθυμεί η μοναρχία της Δανίας να θεωρείται παλιά και ξεπερασμένη. Είπε: «Η βασίλισσα της Δανίας είναι μια έξυπνη επιχειρηματίας. Εξέπληξε το έθνος ανακοινώνοντας ότι θα παραιτηθεί σε δύο εβδομάδες υπέρ του γιου της πρίγκιπα Φρέντερικ».

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024