Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαίρη Ντόναλντσον: Η μελλοντική βασίλισσα της Δανίας που έχει κερδίσει την καρδιά του λαού

Μαίρη Ντόναλντσον: Η μελλοντική βασίλισσα της Δανίας που έχει κερδίσει την καρδιά του λαού

Θεωρείται μια από τις πιο καλοντυμένες γαλαζοαίματες.

Σε λίγες ημέρες η Δανία θα έχει νέο βασιλιά, τον μέχρι πρότινος διάδοχο Φρέντερικ και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαίρη θα γίνει βασίλισσα.

Ωστόσο, η βασιλική οικογένεια συγκλονίστηκε από φήμες για υποτιθέμενη σχέση του 55χρονου μελλοντικού βασιλιά και της Μεξικανής socialite Genoveva Casanova. Το ζευγάρι τήρησε σιγή ιχθύος μετά τις φήμες περί απιστίας.

Η πριγκίπισσα Μαίρη έχει κερδίσει την καρδιά του λαού

Γεννήθηκε ως Μαίρη Ελισάβετ Ντόναλντσον στις 5 Φεβρουαρίου 1972 στο Χόμπαρτ της Τασμανίας. Είναι κόρη ενός καθηγητή μαθηματικών του Τζον Ντόναλντσον και της πρώτης συζύγου του Ενριέττας Χον. Ο πατέρας της και η μητέρα της, η οποία πλέον έχει αποβιώσει, έχουν Σκωτσέζικη καταγωγή.

Αφού τελείωσε τις νομικές και εμπορικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας, η Μαίρη εργάστηκε στη διαφήμιση στη Μελβούρνη, το Εδιμβούργο και το Σίδνεϊ.

Έζησε στο Σίδνεϊ για επτά χρόνια και μεταπήδησε στην εργασία σε πολυτελή ακίνητα το 2000, λίγο πριν η ζωή της ανατραπεί ως 28χρονη.

Πώς γνώρισε τον διάδοχο της Δανίας

Ο πρίγκιπας ήταν στο Σίδνεϊ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και βγήκε για ποτά στην παμπ του Σίδνεϊ, το Slip Inn στις 16 Σεπτεμβρίου 2000, με τον αδελφό του πρίγκιπα Χοακίμ, τον ξάδερφό του πρίγκιπα Νικόλαο της Ελλάδας και της Δανίας, την πριγκίπισσα Μάρθα της Νορβηγίας και τον πρίγκιπα της Αστούριας. Φελίπε VI — πλέον βασιλιά της Ισπανίας.

Ο Φελίπε ΣΤ’ είχε μια Αυστραλή φίλη. Εκείνη η φίλη κάλεσε την αδερφή της, η οποία με τη σειρά της κάλεσε τη δική της φίλη, η οποία έτυχε να είναι συγκάτοικος της Μαίρης. Στη συνέχεια κάλεσε τη Μαίρη.

Η Μαίρη μετακόμισε στη Δανία τον Δεκέμβριο του 2001 και η σχέση τους έγινε πιο δημόσια.

Το 2003, ο πρίγκιπας πήγε στο Hobart για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Dragon στον ποταμό Derwent.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2003, το δανικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ σκόπευε να δώσει τη συγκατάθεσή της για το γάμο κατά τη συνεδρίαση του κρατικού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί στις 8 Οκτωβρίου 2003. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε και επισήμως στις 8 Οκτωβρίου 2003.

Παντρεύτηκαν στις 14 Μαΐου 2004, στον Καθεδρικό Ναό της Κοπεγχάγης, όταν η Μαίρη έγινε η πρώτη Αυστραλή που «στάθηκε» ποτέ στην «ουρά» για να γίνει βασίλισσα.

Το ζευγάρι απέκτησε δυο γιους και δυο κόρες: τον Πρίγκιπα Κρίστιαν της Δανίας (2005-) την Πριγκίπισσα Ισαβέλλα της Δανίας (2007-) τον Πρίγκιπα Βικέντιο της Δανίας (2011-) και την Πριγκίπισσα Ιωσηφίνα της Δανίας (2011-).

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024