Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η εντατική φάση του πολέμου θα τερματιστεί «σύντομα» στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Η εντατική φάση του πολέμου θα τερματιστεί «σύντομα» στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε πως μια από τις τέσσερις μεραρχίες «αποχώρησε» από τη Λωρίδα της Γάζας, και «σύντομα» η εντατική φάση του πολέμου θα τερματιστεί στο νότιο τμήμα της.

Η εντατική φάση του πολέμου θα «τερματιστεί σύντομα» στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί είναι σφοδρότεροι το τρέχον διάστημα, ανήγγειλε χθες Δευτέρα ο υπουργός Aμυνας του Ισραήλ, ο Γιοάβ Γκάλαντ (στη φωτογραφία αρχείου του ANA, επάνω, μικρός Παλαιστίνιος τρέχει μπροστά από κτίριο διάτρητο από τα βλήματα των εμπολέμων στη Ράφα).

«Είχαμε πει καθαρά πως το στάδιο των εντατικών επιχειρήσεων θα διαρκούσε περίπου τρεις μήνες» στον νότο, «θα φθάσουμε εκεί και θα τερματιστεί σύντομα», καθώς, κατ’ αυτόν, «θα έρθει η στιγμή που θα εισέλθουμε στην επόμενη φάση» του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακο.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι εντατικότερες μάχες μεταφέρθηκαν στον νότο

Με ανακοινωθέν του, ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, ενημέρωσε πως μια από τις τέσσερις μεραρχίες που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας «αποχώρησε». Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν επίσης μονάδες των ειδικών δυνάμεων.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε χερσαίες επιχειρήσεις την 27η Οκτωβρίου, αφού σφυροκόπησε, ειδικά από τον αέρα, κυρίως το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, διατάσσοντας τον πληθυσμό να φύγει προς νότο.

Κατόπιν οι βομβαρδισμοί και οι εντατικότερες μάχες μεταφέρθηκαν στον νότο, ειδικά, τις τελευταίες εβδομάδες, στους τομείς των πόλεων Χαν Γιούνις και Ράφα.

Πάνω από 24.000 νεκροί Παλαιστίνιοι

Eναυσμα του πολέμου ήταν η άνευ προηγουμένου επίθεση του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, με περίπου 1.440 νεκρούς, στην πλειονότητά τους άμαχους, την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημες ανακοινώσεις.

Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση μετά την ίδρυση του εβραϊκού κράτους το 1948.

Eκτοτε τουλάχιστον 24.100 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 60.000 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακο από το 2007.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η «Άντζελα» σώζει γυναίκες που απειλούνται ή κινδυνεύουν - Αυτή είναι η κωδική φράση που εκπέμπει «SOS»

Όποια γυναίκα αισθανθεί ότι κινδυνεύει σε νυχτερινή έξοδο, μπορεί να ζητήσει προστασία με μία κωδική φράση από το προσωπικό του μαγαζιού - Πώς ξεκίνησε η καμπάνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024