Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: «Είστε ναζί και τα χτυπήματά σας τρομοκρατικές ενέργειες» - Οργισμένη απάντηση σε ΗΠΑ και Βρετανία

Χούθι: «Είστε ναζί και τα χτυπήματά σας τρομοκρατικές ενέργειες» – Οργισμένη απάντηση σε ΗΠΑ και Βρετανία

Ο επικεφαλής της Ανώτατης Επαναστατικής Επιτροπής των Χούθι, Μοχάμεντ Αλί αλ Χούθι, αυνέκρινε τις ΗΠΑ και τη Βρετανία με τους ναζί και χαρακτήρισε τις ενέργειές τους, τρομοκρατικές ενέργειες.

«Σκληρή» γλώσσα χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της Ανώτατης Επαναστατικής Επιτροπής των Χούθι, Μοχάμεντ Αλί αλ Χούθι, απέναντι σε ΗΠΑ και Βρετανία, μετά τα χτυπήματα 30 στρατιωτικές θέσεις των Χούθι που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων.

Ο αλ Χούθι κάλεσε τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς να «επιστρέψουν στη χώρα τους» και να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του ρατσισμού αντί να προστατεύουν τα ισραηλινά πλοία.

Ακόμα σύμφωνα με το CNN επέκρινε τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για την «επιθετικότητά» τους με την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών της Πέμπτης κατά τη διάρκεια ομιλίας που απηύθυνε σε μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά κατά των χτυπημάτων.

«Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ», φώναζαν οι διαδηλωτές

Συνέστησε επίσης στις χώρες να λάβουν υπόψη τους μια πρόσφατη προειδοποίηση του ηγέτη του κινήματος Χούθι, Αμπντελμαλέκ αλ Χούθι, όταν είπε ότι οποιαδήποτε επίθεση στην Υεμένη θα αντιμετωπιστεί με σθεναρή απάντηση.

Απορρίπτοντας τον αμερικανικό ισχυρισμό ότι τα πλήγματα εναντίον της Υεμένης ήταν «αυτοάμυνα», ο Αλ Χούθι υποστήριξε ότι «δεν επιτεθήκαμε στις αμερικανικές ακτές, δεν φτάσαμε στις ακτές της Φλόριντα, δεν επιτεθήκαμε στα αμερικανικά νησιά».

Μάλιστα συνέκρινε τις ΗΠΑ και τη Βρετανία με τους ναζί και χαρακτήρισε τις ενέργειές τους, τρομοκρατικές ενέργειες. «Είστε ναζί και τα χτυπήματά σας στη χώρα μας είναι τρομοκρατικές ενέργειες», είπε ακόμα ο Αλ Χούθι.

Κατηγόρησε ακόμα περισσότερο τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σύμμαχοι της ανθρωπότητας, ισχυριζόμενος ότι οι Αμερικάνοι απειλούν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και εργάζονται ενεργά για την αύξηση στις τιμές της ναυτιλιακής ασφάλισης.

Τέλος χαρακτήρισε την Αμερική ως εχθρό του λαού, χαρακτηρίζοντάς την ως πηγή τρομοκρατίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Υεμένης διαδήλωσαν στη Σαναά

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Υεμένης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Χούθι να διαδηλώσουν στη Σαναά κατά των πληγμάτων που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία εναντίον των ανταρτών ως αντίποινα για τις επιθέσεις τους κατά του θαλάσσιου εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το πλήθος κατέκλυσε την πλατεία Σαμπίν, στην καρδιά της Σαναά, κρατώντας σημαίες της Υεμένης και της Παλαιστίνης και φωτογραφίες του αρχηγού των ανταρτών Αμπντελμαλέκ αλ Χούθι και του αρχηγού της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα, οι οργανώσεις των οποίων στηρίζονται από το Ιράν.

«Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ», φώναζαν οι διαδηλωτές, υποστηρικτές των ανταρτών που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και περιοχές της Υεμένης.

Ορισμένοι από το πλήθος κράδαιναν τυφέκια AK-47, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Υεμένης διαδήλωσαν στη Σαναά

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος ξεκίνησε έπειτα από την άνευ προηγουμένου επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου, διαδηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους της Γάζας πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στη Σαναά.

Ωστόσο, η τελευταία αυτή κινητοποίηση είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς ακολούθησε τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα εναντίον στόχων των Χούθι ως αντίποινα για τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Εάν η Αμερική και οι σύμμαχοί της αποφασίσουν να μας κηρύξουν ανοικτό πόλεμο, θα είμαστε έτοιμοι για αυτό και δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να νικήσουμε ή να πεθάνουμε ως μάρτυρες», είπε στο AFP ο Άμπντελ Άζιμ Αλί, ένας εκ των διαδηλωτών.

«Αναμένουμε την ημέρα όπου θα εμπλακούμε σε έναν πόλεμο με την Αμερική», ανέφερε ένας άλλος διαδηλωτής, ο Μοχάμεντ Χουσέιν.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024