Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η διάρκεια είναι το ζητούμενο

Η διάρκεια είναι το ζητούμενο

Στην Ευρωλίγκα δεν αρκούν 20-22 λεπτά

Η ήττα στη Βαρκελώνη δεν είναι ένα ανάποδο αποτέλεσμα για καμία ομάδα καθώς πρόκειται για μια από τις κορυφαίες έδρες (και ομάδες) της Ευρωλίγκας.

Όμως ακριβώς για αυτό η ψυχολογική πίεση που είχε ο Ολυμπιακός στο Παλάου Μπλαουγκράνα ήταν σαφέστατα μικρότερη από αυτή που θα έχουν το βράδυ της Παρασκευής στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα απέναντι στη Μπασκόνια.

Καθώς πλέον μέσα στον Ιανουάριο οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν πλέον πάση θυσία μια νίκη εκτός έδρας και την Παρασκευή είναι σαφώς μεγαλύτερη ευκαιρία από ότι θα είναι σε μερικές μέρες στη Μαδρίτη απέναντι στην πρωτοπόρο Ρεάλ.

Οι πρωταθλητές θέλουν 3/4 νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια τους μέσα στον πρώτο μήνα του νέου χρόνου (Μακάμπι και Αλμπα φιλοξενούν στο ΣΕΦ) για να παραμείνουν αφενός σε τροχιά τετράδας ή τουλάχιστον σε εξάδας που δίνει την απευθείας πρόκριση στα πλέι οφ.

Η επιστροφή και η «μαύρη τρύπα»

Στη Βαρκελώνη σε μια από τις πιο απαιτητικές έδρες ο Ολυμπιακός επέστρεψε από μια διαφορά 15 πόντων των γηπεδούχων, φτάνοντας στο… σουτ (76-73) αλλά εκεί έχασαν απανωτές επιθέσεις έστω για ισοφάριση καθώς ήταν άστοχοι την ώρα που η άμυνα τους κρατούσε στον αγώνα.

Οι 27 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο και οι 31 στη «μαύρη τρύπα» της άμυνας στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και ο Ολυμπιακός επιστρέφοντας σιγά σιγά στην κανονικότητα (όλοι οι παίκτες τους σε προπόνηση και αγώνες) οφείλει να ανεβάσει ρυθμούς στη διάρκειά του καθώς 20-22 λεπτά αρκούν και περισσεύουν για τα περισσότερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά όχι για την απαιτητική Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός πέρυσι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία που κατέκτησε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στη ενιαία Ευρωλίγκα με ρεκόρ 24-10 κάτι που δεν μπορεί να επαναληφθεί εφέτος. Καθώς και μόνο με νίκες να προχωρήσει στα επόμενα 14 παιχνίδια που απομένουν (αδύνατον ρεαλιστικά) θα φτάσει τις 25 νίκες την ώρα που η Ρεάλ έχει ήδη 18 και δεν δείχνει τάσεις αυτοκτονίας όχι μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό των 11 νικών αλλά ακόμα και στις δεύτερες Βίρτους και Μπαρτσελόνα που έχουν από 14.

Το πιο βασικό πλεον για την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα είναι να μην αφήσουν ομάδες με τον ίδιο στόχο να τους «διπλώσουν» τις νίκες αποκτώντας τεράστια πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας και η Μπασκόνια με τη Βαλένθια που θα υποδεχτούν την ελληνική ομάδα έχουν ήδη νικήσει στον Πειραιά.

«Δεν πιστεύω ότι οι 10 μέρες είναι ένα αντιπροσωπευτικό χρονικό δείγμα για να πεις αν μια ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, απλά είναι πολλά τα παιχνίδια που δίνεις μέσα σε 10 μέρες, που διαμορφώνουν μια άποψη» είπε με νόημα ο Έλληνας τεχνικός στο αεροδρόμιο πριν αναχωρήσει η ομάδα του για τη Βαρκελώνη εννοώντας πως είναι πολύ λίγες -ακόμα – οι μέρες που επιτέλους είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες του μαζί στην προπόνηση.

Όμως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για να βρίσκει η ομάδα νίκες και η Βιτόρια πρέπει να αποτελέσει τον πρώτο σταθμό καθώς πλέον δεν αρκούν μόνο οι νίκες στο ΣΕΦ.

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024