Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: «Κλειδώνει» στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ - Τι λένε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Δημοσκόπηση: «Κλειδώνει» στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Νέα δημοσκόπηση καταγράφει τις απόψεις των πολιτών για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων - Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ, από κοντά το ΚΚΕ

Σταθερά πρώτη παραμένει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Prorata, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 9 Ιανουαρίου για το Attica Tv, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, διευρύνοντας τη διαφορά του από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές του 2024, με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ είναι πρώτη με 30%, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 13%, ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος με 10,5% και με μικρή διαφορά τέταρτο το ΚΚΕ με 9%.

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν η Νέα Αριστερά, που συγκεντρώνει 3%, καθώς και η Ελληνική Λύση με 5%, ενώ αντίθετα η Πλεύση Ελευθερίας (2,5%) και το ΜέΡΑ25 (1,5%) χάνουν ψηφοφόρους. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό, που αγγίζει το 18%, δηλώνει αναποφάσιστο.

Λένε «ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Στη δημοσκόπηση της Prorata καταγράφεται και η στάση των πολιτών απέναντι στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το 59% δηλώνει υπέρ της ίδρυσής τους, ενώ το 36% εκτιμά ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση και των δημοσίων πανεπιστημίων.

Παράλληλα, ένα σημαντικό ποσοστό, το 37% δηλώνει αρνητικό σε μία τέτοια προοπτική.

Το 42% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων θα συμβάλλει στην ανάσχεση της τάσης των Ελλήνων φοιτητών να σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Επίσης, το 18% κρίνει ότι θα συμβάλλει στην αύξηση των ξένων φοιτητών στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την τόνωση της οικονομίας, ενώ το 15% απαντά πως θα συμβάλλει στον επαναπατρισμό Ελλήνων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.

Τέλος, το 47% θεωρεί ότι ως πρώτη προτεραιότητα το επόμενο διάστημα, για να βελτιωθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα πρέπει να είναι η αύξηση των δαπανών για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση ως προς την έρευνα και τις υποδομές.

Μάλιστα, ένα ποσοστό της τάξης του 15% απάντησε πως πρέπει να επιτραπεί η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ώστε να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024