Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανος Κασσελάκης: Το 62% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Δημοσκόπηση ALCO

Στέφανος Κασσελάκης: Το 62% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Δημοσκόπηση ALCO

Δημοσκόπηση για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς - Μειώθηκε κι άλλο η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Περαιτέρω πτώση, σε δημοσκοπικό επίπεδο, σημείωσε η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη.

Μειώθηκε κι άλλο η δημοτικότητα του Κασσελάκη

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έκανε η ALCO για λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το 62% των ερωτηθέντων πολιτών απάντησε ότι έχει αρνητική γνώμη για τον ίδιο.

Το 62% έχει αρνητική γνώμη για τον Κασσελάκη

Στον αντίποδα, μόλις το 18% των ερωτηθέντων πολιτών απάντησε ότι έχει θετική γνώμη για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη. Το «δεν ξέρω/δεν απαντώ» έπιασε ποσοστό 20%.

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Όσον αφορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το 48% έχει αρνητική γνώμη, το 40% θετική και το 12% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Το 50% έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη με το 29% να έχει θετική γνώμη και το 21% να λέει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Σχετικά με τον αρχηγό των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα το 67% έχει αρνητική γνώμη, το 28% λέει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», ενώ, το 5% εκφράζει θετική άποψη.

Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός συγκεντρώνει 59% στην αρνητική άποψη, 30% στην κατηγορία «δεν ξέρω/δεν απαντώ» και 11% στη θετική.

Σε σχέση με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου το 64% εκφράζει αρνητική γνώμη, το 20% θετική και το 16% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ποιοι υπουργοί θεωρούνται πιο επιτυχημένοι

Οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να δηλώσουν και ποιους θεωρούν πιο επιτυχημένους από τους υπουργούς της κυβέρνησης (με αυθόρμητες απαντήσεις).

Ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό με 32% και ακολουθούν ο Κυριάκος Πιερρακάκης (15%), ο Άδωνις Γεωργιάδης (10%) και ο Κωστής Χατζηδάκης (8%). Στην ίδια ερώτηση, το 35% απάντησαν «κανένας».

Ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση;

Στην ίδια δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το 41% δηλώνουν «καθόλου ικανοποιημένοι» από την κυβέρνηση, το 30% «λίγο» και το 27% «πολύ/αρκετά».

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή με τεκμήριο το ετήσιο εισόδημα εργαζόμενου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, το 45% λέει ότι η εν λόγω φορολόγηση είναι δίκαιη, το 35% άδικη και το 20% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Το ποσοστό συσπείρωσης των κομμάτων

Σε ό,τι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 72% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 62%, με τις μεγαλύτερες διαρροές να καταγράφονται προς το ΠΑΣΟΚ (6%) και το ΚΚΕ (5%).

Αναλυτικά:

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024