Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι κερδίζει την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα για το «Το αγόρι και ο ερωδιός»

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι κερδίζει την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα για το «Το αγόρι και ο ερωδιός»

Η ταινία, η οποία βασίζεται εν μέρει στα παιδικά χρόνια του Χαγιάο Μιγιαζάκι, είναι επίσης η πρώτη που βασίζεται σε γλώσσα εκτός της αγγλικής που κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Ο θρυλικός Ιάπωνας δημιουργός κινουμένων σχεδίων Χαγιάο Μιγιαζάκι (Hayao Miyazaki) κέρδισε Χρυσή Σφαίρα την Κυριακή για την ταινία του «Το αγόρι και ο ερωδιός» («The Boy and the Heron»), το πρώτο τέτοιο βραβείο για τον ίδιο και το στούντιο Ghibli του.

Η ταινία, η οποία βασίζεται εν μέρει στην παιδική ηλικία του Μιγιαζάκι, είναι επίσης η πρώτη σε γλώσσα εκτός της αγγλικής που κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Ο 83χρονος Ιάπωνας σκηνοθέτης δεν ήταν παρών για να παραλάβει το βραβείο στην τελετή στο Λος Άντζελες, αλλά ο συνιδρυτής του Studio Ghibli, Toshio Suzuki, παραγωγός του «The Boy and the Heron», δήλωσε ότι ήρθε σε μια ευπρόσδεκτη στιγμή.

Η κατάκτηση της Χρυσής Σφαίρας θα μπορούσε να προετοιμάσει τον Μιγιαζάκι για ένα Όσκαρ, το οποίο κέρδισε για τελευταία φορά το 2001 για το «Spirited Away»

Photo: Wiikimedia Commons

Μια φωτεινή είδηση για την Ιαπωνία

«Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Ιαπωνία έχει πληγεί από μια σειρά τραγικών σεισμών και ατυχημάτων. Όταν ακούω τις αναφορές για πολλούς ανθρώπους που περιμένουν ακόμα για διάσωση στις περιοχές των καταστροφών, γεμίζω με μια αίσθηση απόγνωσης», δήλωσε ο Suzuki σε μια ανάρτηση στο X. «Σε μια τέτοια κατάσταση, ελπίζω ότι η φωτεινή είδηση της βράβευσης μπορεί να φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων, έστω και λίγο».

Τουλάχιστον 168 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό μεγέθους 7,6 βαθμών στην Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά, ενώ περισσότεροι από 300 άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται. Μια ημέρα αργότερα, πέντε μέλη της ακτοφυλακής σκοτώθηκαν όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος της Japan Airlines συγκρούστηκε με το αεροσκάφος τους στον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, αν και οι 379 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Δείτε το τρέιλερ 

Η ιστορία ενός 12χρονου αγοριού

«Το αγόρι και ο ερωδιός» λέγεται ότι θα είναι ενδεχομένως η τελευταία ταινία του Μιγιαζάκι, ο οποίος ξόδεψε επτά χρόνια για να τη γυρίσει. Αφηγείται την ιστορία ενός 12χρονου αγοριού που θρηνεί τη μητέρα του μετά το θάνατό της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς επιχειρεί να μπει σε έναν κόσμο που μοιράζονται οι ζωντανοί και οι νεκροί.

Η ταινία κατέκτησε την κορυφή στο box office της Βόρειας Αμερικής όταν άνοιξε εκεί τον περασμένο μήνα και έχει συγκεντρώσει πάνω από 137 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από την πρεμιέρα της στην Ιαπωνία τον Ιούλιο.

Στις Χρυσές Σφαίρες αναμετρήθηκε με τις ταινίες «Wish», «Elemental», «Spider-Man: Across the Spider-Verse», «The Super Mario Bros. Movie» και «Suzume».

Η κατάκτηση της Χρυσής Σφαίρας θα μπορούσε να προετοιμάσει τον Μιγιαζάκι για ένα Όσκαρ, το οποίο κέρδισε για τελευταία φορά το 2001 για το «Spirited Away». Ο σκηνοθέτης, του οποίου άλλες αξιοσημείωτες ταινίες περιλαμβάνουν τα «Howl’s Moving Castle», «Princess Mononoke» και «My Neighbor Totoro», έλαβε επίσης τιμητικό Όσκαρ το 2014.

*Με στοιχεία από nbcnews.com

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024