Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: To Ιράν απαντά στη δολοφονία του στρατηγού Μουσαβί με φονικό animation κατά του Νετανιάχου

Ισραήλ: To Ιράν απαντά στη δολοφονία του στρατηγού Μουσαβί με φονικό animation κατά του Νετανιάχου

Το Ιράν μέσω του ανεπίσημα ελεγχόμενου πρακτορείου του Mehr έβγαλε ένα βίντεο animation με το οποίο απειλεί τον Νετανιάχου με απόπειρα δολοφονίας του.

Ο ιρανικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα animation που απεικονίζει τη δολοφονία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αφού η Τεχεράνη κατηγόρησε την κυβέρνησή του ότι σκότωσε έναν από τους πιο υψηλόβαθμους Ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία, στρατηγό του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Στο βίντεο που παρουσίασε το ελεγχόμενο κεντρικά ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, ο Νετανιάχου κάθεται σε ένα τραπέζι με ορισμένους ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους στο αρχηγείο της Μοσάντ στο Τελ Αβίβ.

Η δολοφονία του Μουσαβί έλαβε χώρα κοντά στη Δαμασκό της Συρίας και φέρεται να πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ

Καθώς παρατηρούν μια οθόνη που μεταδίδει πληροφορίες σχετικά με Ιρανούς κατασκόπους εντός του Ισραήλ, η οθόνη προφανώς παραβιάζεται από τον ιρανικό στρατό, ενώ μια ωρολογιακή βόμβα κάτω από το γραφείο του Νετανιάχου μετρά αντίστροφα και εκρήγνυται, σκοτώνοντας τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και όσους είναι μαζί του.

Οι δηλώσεις για την εξωδικαστική εκτέλεση του στραηγού Μουσαβί

Μετά την προσομοίωση της υποτιθέμενης δολοφονίας του Νετανιάχου, εμφανίζεται στην οθόνη η φράση «Προστατευτείτε από τους φίλους του Χαμάν» στα εβραϊκά, φαρσί και αραβικά. Αυτό αναφέρεται στη βιβλική φιγούρα της περσικής αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών, η οποία φέρεται να εναντιώθηκε στον εβραϊκό πληθυσμό και προσπάθησε να τους σκοτώσει.

Το animation κυκλοφόρησε λίγο μετά το χτύπημα της Δευτέρας, κατά το οποίο σκοτώθηκε ο Σαγιέντ Ραζί Μουσαβί, ανώτερος στρατιωτικός σύμβουλος του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, ο οποίος είχε επιβλέψει τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Συρίας. Η δολοφονία έλαβε χώρα κοντά στη Δαμασκό της Συρίας και φέρεται να πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ, καθιστώντας την την τελευταία δολοφονία ανώτερου ιρανικού στρατιωτικού αξιωματικού στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο στρατός του Ισραήλ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την εμπλοκή του. Το Reuters επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο Τύπου υποναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι, ο οποίος δήλωσε όλο νόημα: «Δεν θα σχολιάσω ξένες αναφορές, αυτές ή άλλες στη Μέση Ανατολή. Ο ισραηλινός στρατός έχει προφανώς καθήκον να προστατεύει τα συμφέροντα ασφαλείας του Ισραήλ».

Μετά τη δολοφονία του Μουσάβι, οι ιρανικές αρχές έχουν απειλήσει με αντίποινα. «Το σφετεριστικό και άγριο σιωνιστικό καθεστώς θα πληρώσει γι’ αυτό το έγκλημα», δήλωσε το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ενώ ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι προειδοποίησε ότι το Ισραήλ «σίγουρα θα πληρώσει το τίμημα».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024