Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέγαρα: Σε άσχημη κατάσταση και τα τρία αδέρφια του 4χρονου - Νοσηλεύονται στο «Παίδων»

Μέγαρα: Σε άσχημη κατάσταση και τα τρία αδέρφια του 4χρονου – Νοσηλεύονται στο «Παίδων»

Χειρουργήθηκε στο χέρι το ένα παιδί - Σε κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύονται και τα 3 αδέλφια του 4χρονου από τα Μέγαρα που χθες ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του και βρίσκεται σε κώμα στην εντατική.

Πρόκειται για τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 11, 10 και 8 ετών, με το ένα εξ αυτών να μεταφέρεται με σπασμένο χέρι και να υποβάλλεται σε χειρουργείο στο ορθοπεδικό .

Εισαγγελική παρέμβαση

Τα υπόλοιπα δύο παιδιά βρίσκονται κι εκείνα στο ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου, ενώ αναμένεται να διενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις και από παιδοψυχολόγους.

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αστυνομία ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση από την εισαγγελία και για τα τρία αδέρφια του 4χρονου.

Συστηματική κακοποίηση

Ο άγριος ξυλοδαρμός χθες του 4χρονου αποκάλυψε τη κόλαση που ζούσαν τα τέσσερα παιδιά στο σπίτι του στο Βλυχό Μεγάρων από τον σύντροφο της μητέρας τους.

Όπως κατήγγειλε και η ίδια 29χρονη μητέρα, ο 25χρονος σύντροφος έδερνε τα παιδιά και τα χτυπούσε με ό,τι έβρισκε μπροστά του. Ενώ θύμα ξυλοδαρμού είχε πέσει και η ίδια.

Σοκάρει μάλιστα και η καταγγελία ότι ο 25χρονος πριν λίγους μήνες είχε ρίξει με το πρόσωπο το 4χρονο αγοράκι μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό με συνέπεια να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και να νοσηλευτεί και πάλι στο νοσοκομείο.

Σοβαρές καταγγελίες

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από το Νοέμβριο είχε διαταχθεί έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες ζωής του 4χρονου όταν είχε πάει και πάλι στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο πρόσωπο.

Από την αστυνομία όμως η απάντηση, ήταν πως ο εντοπισμός της διεύθυνσης της οικογένειας κατέστη δυσχερής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, περίπου στα μέσα του 2023 το άτυχο παιδί είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. Τότε είχε θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Ωστόσο, άγνωστο για ποιον λόγο, δεν κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.

Πριν από περίπου δύο μήνες το ίδιο παιδί είχε μεταφερθεί και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς έφερε εγκαύματα. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε την εισαγγελέα για το περιστατικό.

Η εισαγγελία απευθύνθηκε στην αστυνομία και ζήτησε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και της μητέρας. Ωστόσο δεν ζητήθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, να διενεργηθεί προανάκριση.

Επίσης, σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είχε αναφερθεί αιτία ούτε για τα εγκαύματα, ούτε για τα χτυπήματα που έφερε το παιδί, γιατί η μητέρα φοβόταν να μιλήσει, κάτι το οποίο δεν συνέβη χθες, όταν κατονόμασε ως δράστη τον σύντροφό της, ο οποίος συνεχίζει να αναζητείται.

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Δευτέρα (8/1) υπήρξε καταγγελία και στο Χαμόγελο του Παιδιού για την κατάσταση των παιδιών.

Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή τα παιδιά ήτα παραμελημένα και έπεφταν συχνά θύματα κακοποίησης μέσα στο σπίτι.

Επίσης γινόταν λόγος ότι η μητέρα και ο σύντροφός της μεθούσαν συνεχώς και στη συνέχεια ξεσπούσαν στα παιδιά.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024