Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενδοοικογενειακή βία στα Μέγαρα: «Δεν θα ησυχάσω αν δεν σου σκοτώσω ένα παιδί», έλεγε ο πατριός του 4χρονου

Ενδοοικογενειακή βία στα Μέγαρα: «Δεν θα ησυχάσω αν δεν σου σκοτώσω ένα παιδί», έλεγε ο πατριός του 4χρονου

Το 4χρονο παιδάκι είχε νοσηλευτεί άλλες δύο φορές με εγκαύματα και τραύματα

Σοκάρουν και εξοργίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στα Μέγαρα και την άγρια κακοποίηση του 4χρονου αγοριού από τον πατριό του, σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας του.

Το παιδί είναι διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, θλάσεις και κατάγματα σε άλλα σημεία του σώματός του. Ο  φερόμενος ως δράστης που το κακοποίησε βάναυσα, αναζητείται από τις Αρχές και όπως καταγγέλλεται έχει παρελθόν ακραίας βίαιης συμπεριφοράς εναντίον του 4χρονου αγοριού.

«Δεν θα ησυχάσω αν δεν σου σκοτώσω ένα παιδί»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα του παιδιού είπε στους αστυνομικούς πως όταν γύρισε χθες το μεσημέρι στο σπίτι τους και είδε τον σύντροφό της να χτυπάει τον 4χρονο της είπε ότι «δεν θα ησυχάσω εάν δεν σου σκοτώσω ένα παιδί».

Η μητέρα φέρεται να είπε επίσης στους αστυνομικούς, ότι τον τελευταίο μήνα ο σύντροφός της είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της αλλά και στην ίδια.

Τα υπόλοιπα αδερφάκια του 4χρονου, έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, για την προστατευτική τους φύλαξη, όσο διαρκούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Το παιδί είχε νοσηλευτεί άλλες δύο φορές

Ο 4χρονος, όπως αποκαλύπτεται ζούσε έναν διαρκή εφιάλτη, έχοντας μάλιστα νοσηλευτεί άλλες δύο φορές με τραύματα και κατάγματα.

Ο πατριός επιδείκνυε πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι της μητέρας και όλων των παιδιών της

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, περίπου στα μέσα το 2023 το άτυχο παιδί είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. Τότε είχε θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Ωστόσο, άγνωστο για ποιον λόγο, δεν κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.

Πριν από περίπου δύο μήνες το ίδιο παιδί είχε μεταφερθεί και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς έφερε εγκαύματα. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε την εισαγγελέα για το περιστατικό. Η εισαγγελία απευθύνθηκε στην αστυνομία και ζήτησε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και της μητέρας. Ωστόσο δεν ζητήθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, να διενεργηθεί προανάκριση.

Επίσης, σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είχε αναφερθεί αιτία ούτε για τα εγκαύματα, ούτε για τα χτυπήματα που έφερε το παιδί, γιατί η μητέρα φοβόταν να μιλήσει, κάτι το οποίο δεν συνέβη χθες. Κατονόμασε ως δράστη τον σύντροφό της, ο οποίος συνεχίζει να αναζητείται.

Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Το 4χρονο αγόρι από τα Μέγαρα διακομίστηκε γύρω στις 17:30 χτες με ασθενοφόρο του δήμου Μεγαρέων στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, συνοδεία ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και από εκεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως ήταν σε κωματώδη κατάσταση, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η 29χρονη μητέρα κατήγγειλε στις Αρχές ότι τον 4χρονο γιο της χτύπησε βάναυσα ο σύντροφός της χθες  το μεσημέρι περί τις 15.00, με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το εξαιρετικά βίαιο ξέσπασμά του να μην έχουν γίνει γνωστοί.

Η 29χρονη είναι μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών -ηλικίας 10, 9, 8 και 4 ετών- τα οποία τα έχει αποκτήσει από άλλον σύντροφο. Όλοι μαζί ζουν στην περιοχή Βλυχός στα Μέγαρα.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024