Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενδοοικογενειακή βία στα Μέγαρα: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 4χρονο που ξυλοκόπησε άγρια ο πατριός του

Ενδοοικογενειακή βία στα Μέγαρα: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 4χρονο που ξυλοκόπησε άγρια ο πατριός του

Σε «βαριά κρίσιμη κατάσταση» καθώς «εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης» νοσηλεύεται ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται καθώς φέρει πολλαπλές κακώσεις ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του, σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας του στο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στα Μέγαρα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το Νοσοκομείο Παίδων, «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», ο 4χρονος διακομίσθηκε με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο «Θριάσιο» και διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα».

Η μητέρα του 4χρονου υποστήριξη ότι ο 23χρονος σύντροφός της είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της

Πλέον νοσηλεύεται στο Παίδων σε «βαριά κρίσιμη κατάσταση» καθώς «εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης».

Ο δράστης αναζητείται από τις Αρχές με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. τόσο στη Λαμία όπου αρχικά ζούσε η γυναίκα, όσο και στον καταυλισμό του Βλυχού, όπου ζούσαν τελευταία να έχουν αποβεί μέχρι στιγμής άκαρπες.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν

«1. Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

2. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

3. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.

4. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης».

Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Το 4χρονο αγόρι διακομίστηκε γύρω στις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης με ασθενοφόρο του δήμου Μεγαρέων στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, συνοδεία ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και από εκεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως ήταν σε κωματώδη κατάσταση, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η 29χρονη μητέρα κατήγγειλε στις Αρχές ότι τον 4χρονο γιο της χτύπησε βάναυσα ο σύντροφός της το μεσημέρι περί τις 15.00 και σύμφωνα με την ΕΡΤ της είπε ότι «δεν θα ησυχάσω εάν δεν σου σκοτώσω ένα παιδί», με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το εξαιρετικά βίαιο ξέσπασμά του να μην έχουν γίνει γνωστοί.

Η 29χρονη είναι μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών -ηλικίας 10, 9, 8 και 4 ετών- τα οποία τα έχει αποκτήσει από άλλον σύντροφο. Όλοι μαζί ζουν στην περιοχή Βλυχός στα Μέγαρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μητέρα στους αστυνομικούς, κατάγεται από τη Λαμία και εκεί ζούσε μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, μέχρι που γνώρισε τον συγκεκριμένο άνδρα.

Όπως ανέφερε η γυναίκα, τον τελευταίο μήνα ο 23χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της και ειδικά στον 4χρονο αλλά και στην ίδια, και μάλιστα πρόσφατα έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί και πάλι στο νοσοκομείο ο 4χρονος μετά από βίαιο ξυλοδαρμό.

Μάλιστα είχε ενημερωθεί σχετικά η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και εκκρεμούσε αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για την προστατευτική απομάκρυνση των παιδιών της οικογένειας, κάτι που δεν πρόλαβε να γίνει.

Τα υπόλοιπα αδελφάκια του 4χρονου, έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, για την προστατευτική τους φύλαξη, όσο διαρκούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024