Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιρακ: Οι Ταξιαρχίες της Ιρακινής Χεζμπολάχ έκαναν δηλώσεις στήριξης υπέρ του Λιβάνου σε περίπτωση επίθεσης

Ιρακ: Οι Ταξιαρχίες της Ιρακινής Χεζμπολάχ έκαναν δηλώσεις στήριξης υπέρ του Λιβάνου σε περίπτωση επίθεσης

Σε μια ξεκάθαρη δήλωση ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Ιρακινής Χεζμπολάχ παραδέχθηκε τις επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και δηλώνει πως είναι έτοιμοι να στηρίξουν τον Λίβανο σε περίπτωση επίθεσης.

Σε συνέντευξη του σε μέσο που εκφράζει τον «Άξονα της Αντίστασης» ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών της Ιρακικής Χεζμπολάχ έκανε δηλώσεις στήριξης του Λιβάνου και της Υεμένης. Στη πραγματικά μεγάλη και πολυποίκιλη συνέντευξη, αναφέρεται στις Ισραηλινές επιθέσεις στην Γάζα και τον Λίβανο, αλλά και την συνοχή με τις άλλες ομάδες που πολεμούν ενάντια στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ανέφερε πως η εκ βαθέων επικοινωνία με τις άλλες ομάδες και« έγινε μια συνεχής και καθημερινή υπόθεση, τόσο άμεσα όσο και σε συνεργασία με άλλους αδελφούς που βρίσκονταν σε διάφορα μέρη. Αυτή η επικοινωνία και αυτές οι συνδέσεις έγιναν πιο συνεκτικές από ποτέ. Μιλάμε για τη στρατιωτική πτυχή, το πολιτικό επίπεδο και ακόμη και σε λαϊκό επίπεδο. Είμαστε παρόντες και συμμετέχουμε σε αυτή την επικοινωνία και φιλοδοξούμε επίσης να είμαστε πιο κοντά στη Γάζα στο επόμενο στάδιο».

«Δεν θα επιτρέψουμε στον εχθρό να ξεχωρίσει κάποια χώρα για να επιτεθεί εναντίον της».

Δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί στις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατοπέδων στην Συρία και το Ιράκ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για σειρά επιθέσεων, αψηφώντας στην ουσία την αμερικανική στρατιωτική μηχανή που διστάζει «να ρίξει λάδι στη φωτιά» και χτυπά με επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο Άξονας της Αντίστασης ή οι δυνάμεις που δημιούργησε το Ιράν υπό τον Σουλεϊμάνι

Ουσιαστικά ο αλ-Χουσεΐνι μίλησε για την ένωση των ομάδων υπό την καθοδήγηση και βοήθεια του Ιράν, χωρίς να το παραδεχθεί ευθέως, αποδεχόμενος πως οι Ταξιαρχίες της Ιρακινής Χεζμπολάχ, αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις σε αμερικανικά στρατόπεδα, που μέχρι πρότινος αναλάμβανε η οργάνωση-ομπρέλα Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ.

Μιλώντας για την ένωση εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ, τόνισε πως «Η προοπτική ότι ο εχθρός επιτίθεται εναντίον του Ιράκ και οι Ιρακινοί έχουν αφεθεί να το αντιμετωπίσουν μόνοι τους έχει τελειώσει. Ή ότι η Παλαιστίνη δέχεται επίθεση και θα την αντιμετωπίσει μόνη της. Σήμερα, αυτός ο άξονας έχει αποκτήσει ισχυρή συνοχή, με σαφές όραμα και σαφείς στόχους και είναι σταθερά ριζωμένος στο πεδίο. Αυτό έχει γίνει σαφές σε όλους: το πλήθος των ρόλων σε συνδυασμό με την ενότητα του σκοπού στην αντιμετώπιση αυτού του εχθρού δεν θα επιτρέψει στον εχθρό να ξεχωρίσει κάποια χώρα για να επιτεθεί εναντίον της».

Η Ιρακινή Χεζμπολάχ, θα βοηθήσει άμεσα τον Λίβανο σε περίπτωση γενικευμένης επίθεσης κατά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου

«Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση του Λιβάνου, εμείς, ως Ιρακινοί, έχουμε πλέον μια παρουσία που το πώς και το πού δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Εάν ο εχθρός θεωρήσει τέτοια ανοησία τον Λίβανο, οι Ιρακινοί θα είναι παρόντες στο πεδίο της μάχης, σε μεγάλους αριθμούς, και θα υπερασπιστούμε και θα σταθούμε δίπλα στον λιβανέζικο λαό μέχρι την τελευταία του πνοή. Ο Λίβανος δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί – η λιβανέζικη αντίσταση δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε έναν εχθρό όπως το Ισραήλ ή οι Ηνωμένες Πολιτείες να αγγίξουν οποιαδήποτε χώρα του Άξονα (της αντίστασης) ή οποιαδήποτε ισλαμική χώρα. (Σε περίπτωση επίθεσης κατά του Λιβάνου), εμείς, ως Ιρακινοί, είμαστε έτοιμοι με διάφορα μέσα να βρεθούμε την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος, πλάι-πλάι με τους αδελφούς μας στη λιβανέζικη αντίσταση».

Υπογράμμισε πως μετά την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσά η Αμερική και το Ισραήλ δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μια ομάδα ή μια χώρα και να της επιτεθούν. Έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Υεμένη, της οποίας όλες οι οργανώσεις πλέκουν το εγκώμιο για την οικονομική ζημιά σε δυτικές εταιρείες στην Ερυθρά Θάλασσα. Τέλος δεν δίστασε να απειλήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία «ως συμμάχους του Ισραήλ». Σε περισσότερες από μια φορές, ανέφερε πως οι στρατιώτες της Ιρακινής Χεζμπολάχ αποζητούν τον θάνατο, σε μια βαθιά σπαρτιατική/τζιχαντιστική νοοτροπία, περί θανάτου στη μάχη.

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την βρείτε στο Al Mayadeen.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024