Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία-Ιράκ: Επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις σε Χαρίρ, Κονοκό και Αλ Όμαρ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Συρία-Ιράκ: Επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις σε Χαρίρ, Κονοκό και Αλ Όμαρ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα σε τρεις Αμερικανικές βάσεις σε Χαρίρ, Κονοκό και Αλ Όμαρ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες από την οργάνωση-ομπρέλα «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ».

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι στόχευσε με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών τη βάση των ΗΠΑ στο Χαρίρ, στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν, ως «απάντηση στις συνεχιζόμενες σφαγές που διαπράττει η ισραηλινή οντότητα εναντίον του λαού στη Γάζα».

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα τόνισε ότι η επιχείρηση αυτή αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής της για την αντίσταση στις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής στο Ιράκ και την περιοχή, υποσχόμενη να συνεχίσει «τα χτυπήματα κατά των προπυργίων του εχθρού».

Από την έναρξη των επιχειρήσεων τον Οκτώβριο, οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλη τη Συρία και το Ιράκ έχουν δεχθεί πάνω από 110 επιθέσεις

Επιπλέον, πηγές της Al Mayadeen αποκάλυψαν ότι στη Συρία, η βάση των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων στο πετρελαϊκό πεδίο Conoco αποτέλεσε στόχο πέντε ρουκετών, ενώ αυτή στο πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar αποτέλεσε στόχο επτά ρουκετών.

Οι επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων συνεχίζονται αμείωτες

Η Ιρακινή Αντίσταση έχει σταθερά επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της να στοχοποιήσει την αμερικανική κατοχή λόγω «της υποστήριξης της Ουάσινγκτον στην ισραηλινή κατοχή και του κομβικού της ρόλου στη συνεχιζόμενη επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας».

Την περασμένη εβδομάδα, η Ισλαμική Αντίσταση ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πολλών ξεχωριστών επιχειρήσεων κατά των αμερικανικών βάσεων κατοχής, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων al-Shaddadi, Kharab Al-Jir και Conoco στη Συρία.

Επιπλέον, η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για αρκετές επιχειρήσεις εναντίον ισραηλινών εγκαταστάσεων και βάσεων, κυρίως στο «Εϊλάτ» στην Ερυθρά Θάλασσα και κυρίως εναντίον του υπό ισραηλινή εκμετάλλευση κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στα ανοικτά των βόρειων ακτών της κατεχόμενης Παλαιστίνης, κοντά στα θαλάσσια σύνορα του Λιβάνου. Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα την Ουάσινγκτον ότι «οι βάσεις της στη Συρία και το Ιράκ αποτελούν νόμιμους στόχους όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα».

Από την έναρξη των επιχειρήσεων τον Οκτώβριο, οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλη τη Συρία και το Ιράκ έχουν δεχθεί πάνω από 110 επιθέσεις.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024