Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Επίθεση της «Ισλαμικής Αντίστασης» στο Ιράκ σε αμερικανικές βάσεις

Ιράκ: Επίθεση της «Ισλαμικής Αντίστασης» στο Ιράκ σε αμερικανικές βάσεις

H «Ισλαμική Αντίσταση» στο Ιράκ, φιλοϊρανικές ένοπλες οργανώσεις που συντόνισαν τη δράση τους και εξοπλίζονται από το Ιράν, επιτέθηκε σε δύο αμερικανικά στρατόπεδα με τρία drone.

Επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη δέχθηκε απόψε η αμερικανική βάση Αΐν αλ Άσαντ, που βρίσκεται στην επαρχία Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ, όπου σταθμεύουν αμερικανοί στρατιώτες και μέλη του διεθνούς συνασπισμού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δύο αξιωματούχους ασφαλείας.

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν εντός των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μέχρι στιγμής.

Η αεροπορική βάση Αΐν αλ Άσαντ βρίσκεται στη δυτικό Ιράκ και η βάση Χαρίρ στο βόρειο

Επιθέσεις με τραυματισμούς αμερικανών στρατιωτών σημειώνονται τις τελευταίες 24 ώρες στο Ιράκ, καθώς μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην Γάζα και την ομιλία Μπάιντεν, το Ιράν κήρυξε αντάρτικο από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί με όλες τις σιιτικές τζιχαντιστικές οργανώσεις που υποστηρίζει.

Οι επιθέσεις στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις

Δύο drones στόχευσαν την αεροπορική βάση αλ Ασάντ και ένα σε βάση του βορείου Ιράκ (σ.σ. Σύμφωνα με την οργάνωση την βάση Χαρίρ). Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΡ πως οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν τα 2 και σημείωσαν ζημιές στο ένα. Τραυματισμοί σημειώθηκαν στην αεροπορική βάση.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωση πως «Σε αυτή την στιγμή αυξημένου συναγερμού, παρακολουθούμε άγρυπνοι την κατάσταση στο Ιράκ και την περιοχή. Οι αμερικανικές δυνάμεις θα αμυνθούν τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων ενάντια σε κάθε απειλή.»

Οι δηλώσεις των ισλαμιστών ανταρτών

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, οργάνωση-ομπρέλα που περιλαμβάνει όλες τις σιιτικές οργανώσεις που υποστηρίζει το Ιράν, δήλωσε μεταξύ άλλων αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το χτύπημα πως «ετοιμάζει περισσότερες επιθέσεις ενάντια στην αμερικανική κατοχή.» Πρόσθεσε πως «Αυτό το απόγευμα οι μαχητές τηες Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ στόχευσε την αμερικανική βάση της κατοχής Άϊν αλ-Άσσαντ με μια πυραυλική επίθεση στο βόρειο δυτικό Ιράκ στοχεύοντας ευθέως τους στόχους και με ακρίβεια».

«Οι πύραυλοι, τα drones και οι ειδικές δυνάμεις μας είναι έτοιμες για ποιοτικά χτυπήματά ενάντια στον αμερικανό εχθρό και τις βάσεις του, διακόπτωντας τα συμφέροντά του αν εμπλακεί στην μάχη» δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτοφυλακής Καταϊμπ Χεζμπολάχ, απειλώντας και το Ισραήλ με χτυπήματα.

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024