Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Καταδίκασε την δολοφονία του διοικητή της Χεζμπολάχ χαρακτηρίζοντάς την επίθεση σε ξένο έδαφος

Ιράν: Καταδίκασε την δολοφονία του διοικητή της Χεζμπολάχ χαρακτηρίζοντάς την επίθεση σε ξένο έδαφος

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ιρανικού υπ. Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι, χαρακτήρισε την επίθεση στην Συρία ως «τρομοκρατική επίθεση που παραβιάζει την εδαφική κυριαρχία της Συρίας».

Ο Γουισάμ Χασάν αλ-Ταουίλ μέλος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε όταν χτύπημα drone έπληξε το όχημα που τον μετέφερε στο χωριό Χιρμπέτ Σέλμ τη Δευτέρα, επίθεση που καταδίκασε το Ιράν.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Κανάνι δήλωσε στην γνώριμη ιρανική ρητορική ότι «η στροφή του σιωνιστικού καθεστώτος σε απροκάλυπτες τρομοκρατικές επιχειρήσεις ήταν η αιτία για την προφανή αδυναμία και αδυναμία του καθεστώτος αυτού στη στρατιωτική διάσταση και τα οδυνηρά πλήγματα που προκλήθηκαν στον ψεύτικο χείμαρρο του στο πεδίο της μάχης, μεταξύ άλλων και στη Λωρίδα της Γάζας».

«Η παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου και της Συρίας αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια»

«Τέτοιες κακές ενέργειες δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντισταθμίσουν την ανεπανόρθωτη αποτυχία του καθεστώτος στην Καταιγίδα της Αλ-Άκσα και την τρίμηνη πολεμική εκστρατεία του εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη», πρόσθεσε.

Πύραυλος της Χεζμπολάχ που κατευθύνονταν προς το βόρειο Ισραήλ.

Προειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για διεύρυνση της εμπόλεμης σύρραξης

Ενώ προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για τις ανοιχτές και περιπετειώδεις προσπάθειες του «σιωνιστικού καθεστώτος» να διευρύνει το πεδίο των συγκρούσεων και του πολέμου στην περιοχή.

Πρόσθεσε ότι η συνέχιση των εγκλημάτων πολέμου του «σιωνιστικού καθεστώτος κατά των Παλαιστινίων πολιτών στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη και ταυτόχρονα η παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου και της Συρίας και η ανοιχτή προσφυγή αυτού του σφετεριστικού καθεστώτος στην οργανωμένη τρομοκρατία αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

«Το εγκληματικό σιωνιστικό καθεστώς και οι υποστηρικτές του είναι σίγουρα υπεύθυνοι για τις συνέπειες αυτών των τρομοκρατικών και τυχοδιωκτικών ενεργειών», πρόσθεσε.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024