Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγία Παρασκευή: «Δεν μιλάμε για bullying αλλά για εγκληματικές πράξεις»

Αγία Παρασκευή: «Δεν μιλάμε για bullying αλλά για εγκληματικές πράξεις»

Τι καταγγέλλει ο πατέρας του 13χρονου που δέχθηκε την επίθεση στην Αγία Παρασκευή, ενώ ο γιος του δέχθηκε εκ νέου απειλές και το βράδυ του Σαββάτου

Πρόσωπο με πρόσωπο με δύο από τους ανήλικους που του επιτέθηκαν στην Αγία Παρασκευή και κατέγραφαν σε βίντεο τον βασανισμό του ενδεχομένως να βρεθεί ο 13χρονος, καθώς και τα τρία παιδιά σπουδάζουν σε ακριβό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στα βόρεια προάστια.

Οι τρεις ανήλικοι που εμπλέκονται στην υπόθεση αμέσως μετά τις πράξεις τους εξαφανίστηκαν όπως και οι γονείς τους και κανείς δεν γνωρίζει εάν σήμερα θα κάνουν την εμφάνισή τους στο ιδιωτικό σχολείο καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο και πλέον αναμένουν κλήση για απολογία από τον εισαγγελέα που έχει στα χέρια του τη δικογραφία της υπόθεσης.

Με την απειλή ότι θα χάσει τον σκύλο του και δε θα τον ξαναδεί τον υποχρέωσαν να τους ακολουθεί στο δρόμο ξυπόλυτος ενώ τον τραβούσαν βίντεο

Ο 13χρονος, σύμφωνα με τους γονείς του, από την ημέρα που έπεσε θύμα τριών ανήλικων εκδηλώνει φόβο και εκφράζει ανησυχία ακόμη και ότι θα τον σκοτώσουν και για αυτό τον λόγο δεν θέλει να βγει από το σπίτι του.

Ο πατέρας του δήλωσε ότι ο γιος του δέχθηκε εκ νέου απειλές καθώς το βράδυ του Σαββάτου περίπου στις 20.40 το παιδί δέχθηκε κλήση στο κινητό τηλέφωνό του από απόκρυψη.

Ο ανήλικος υποστήριξε πως δεν αναγνώρισε τη φωνή του ατόμου που το κάλεσε με την κλήση να διαρκεί 47 δευτερόλεπτα καθώς στη συνέχεια ο 13χρονος έκλεισε το τηλέφωνο.

Ο πατέρας του 13χρονου δήλωσε ότι «δεν έχω οργή για αυτά τα παιδιά αλλά μια απέραντη λύπη γι’ αυτό που συνέβη στο δικό μου παιδί και του άλλαξε τη ζωή.

Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην κοινωνία μας μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε ποιο είναι εκείνο το πράγμα που πρέπει να κάνουμε ως γονείς. Εδώ δεν μιλάμε για bullying αλλά για σχεδιασμένες εγκληματικές πράξεις».

Και πρόσθεσε ότι «το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχει ταραχθεί. Δεν πιστεύω ότι αυτοί είναι μία συμμορία των τριών ατόμων. Με απείλησαν ότι θα έρθουν 50 άτομα και θα μου βάλουν στο κεφάλι μία μπερέτα.

Δεν πιστεύω ότι το έλεγαν από τη φαντασία τους. Αυτό που θα πρέπει να δει η Αστυνομία είναι το πόσα άτομα μπορεί να εμπλέκονται σε αυτή τη συμμορία. Πιθανολογώ ότι είναι περισσότερα άτομα».

Τι ακριβώς έγινε

Όλα ξεκίνησαν στις 2 Ιανουαρίου το βράδυ όπου ένας 59χρονος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής και κατήγγειλε ότι λίγη ώρα νωρίτερα στην οδό Λυκείου την ώρα που ο 13χρονος γιος του είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο τους τον πλησίασε συμμαθητής και του είπε «έλα λίγο πιο απόμερα».

Στη συνέχεια ο ίδιος και ένας ακόμη ανήλικος, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στην ΕΛ.ΑΣ., έκαναν κεφαλοκλείδωμα στον 13χρονο για να τον ακινητοποιήσουν ενώ ένα άλλο άτομο αγνώστων στοιχείων κατέγραφε τη σκηνή με το κινητό τηλέφωνό του.

Στη συνέχεια και αφού έψαξαν τον 13χρονο για να δουν αν έχει κινητό τηλέφωνο ή χρήματα του αφαίρεσαν τα παπούτσια του. Δεν έμειναν εκεί αλλά του πήραν για μια στιγμή και τον σκύλο του ρίχνοντάς του γροθιά.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, με την απειλή ότι θα χάσει τον σκύλο και δεν θα τον ξαναδεί τον υποχρέωσαν να τους ακολουθεί στον δρόμο ξυπόλητος.

Επίσης, τον ανάγκασαν να γονατίσει και να αναφερθεί σε δύο κοπέλες, ενώ τον τραβούσαν βίντεο και να αναφέρει προσβλητικές φράσεις για δυο κοπέλες.

Ακολούθως το βίντεο εστάλη στον 13χρονο μέσω της εφαρμογής Instagram.

Eπιπροσθέτως οι ανήλικοι φεύγοντας τον απείλησαν ότι, θα τον μαχαιρώσουν με σουγιά αν μιλήσει σε κανέναν ενώ του είπαν ακόμη ότι αυτός που τραβούσε το βίντεο με τον βασανισμό του κατέχει Glock πιστόλι και ότι μ’ αυτό θα τον σκοτώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που οι γονείς του παιδιού έκαναν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα ένας από τους δράστες έστειλε μέσω σόσιαλ μίντια στον ανήλικο τα βίντεο, μαζί με ένα προκλητικό μήνυμα που έλεγε:

«Γελάσαμε πολύ, σου άρεσαν αυτές που έφαγες;».

Και άλλα περιστατικά

Δεν ήταν όμως το μόνο περιστατικό παραβατικότητας ανηλίκων.

Σε πλατεία στο Ιλιον κατά τη διάρκεια επεισοδίου για τα… μάτια μιας κοπέλας ανήλικος επιτέθηκε σε 14χρονο και τον τραυμάτισε ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο στον μηρό και στον γλουτό.

Επιπροσθέτως στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί συνέλαβαν 17χρονο ο οποίος με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από ταμείο καταστήματος ψιλικών 160 ευρώ.

Eνδεικτικά για την παραβατικότητα ανηλίκων είναι τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το πρώτο 11μηνο του 2023 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2022.

Ως προς το αδίκημα της σωματικής βλάβης κατηγορήθηκαν 291 ανήλικοι το 2022 και 416 το 2023 ενώ για κλοπή 902 το 2022 και 1.237 το 2023.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024