Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασανισμός στην Αγία Παρασκευή, μαχαίρια στο Ίλιον - Σοκάρουν τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων

Βασανισμός στην Αγία Παρασκευή, μαχαίρια στο Ίλιον – Σοκάρουν τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων

Επικίνδυνο ότι η παραβατικότητα έχει φτάσει σε τόσο μικρές ηλικίες- «Δεν είναι θέμα της Αστυνομίας να πιάνει 9χρονους και 10χρονους εγκληματίες, πρέπει να υπεισέλθουν άλλοι φορείς» λέει ο κ. Μπαλάσκας

Διαρκώς πληθαίνουν τα περιστατικά βίας και ανομίας μεταξύ ανηλίκων, τα οποία πολλές φορές έχουν αιματηρή κατάληξη. Δύο νέα περιστατικά που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας είναι ο βασανισμός ενός 14χρονου στν Αγία Παρασκευή που είχε στοχοποιηθεί από συμμαθητές του, καθώς και το μαχαίρωμα ενός επίσης 14χρονου στο Ίλιον σε «ραντεβού» με άλλον ανήλικο για καβγά.

«Έχει καταρρεύσει το παιδί μου», λέει ο πατέρας του 14χρονου ο οποίος έπεσε θύμα άγριου bullying και ξυλοδαρμού από συνομηλίκους του στην Αγία Παρασκευή, εξαπολύοντας απειλές κατά του ιδίου και της οικογένειάς του.

Ένας από τους «νταήδες» βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας, ψάχνουν τους υπόλοιπους ανήλικους και τους γονείς τους

Οι ανήλικοι δράστες έστειλαν φωτογραφίες στον πατέρα του 14χρονου και μηνύματα μετά τη μήνυση που κατέθεσε.

Φοβάται να επιστρέψει στο σχολείο

Το παιδί είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ, όπως το ίδιο έχει δηλώσει, φοβάται να επιστρέψει στο σχολείο, καθώς ένας από τους νταήδες είναι συμμαθητής του.

«Οι συνομήλικοί του τον είχαν σταμπάρει για άγνωστο λόγο», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, συμπληρώνοντας ότι «συνεχίζεται η προανάκριση για να εντοπιστούν οι γονείς και τα άλλα δύο παιδιά», καθώς ήδη ένας από τους νταήδες βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Σχολείο και οικογένεια μπορούν να βάλουν «φρένο» στη βία

Από τη μεριά του, ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, σημειώνει τη σημασία που έχει το σχολείο και η οικογένεια στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία η οικογένεια. Αν δεν διακόψουν την εγκληματική ροπή άμεσα, γιατί δεν είναι το μόνο, σίγουρα θα έχει κάποια μορφή προηγουμένου, αυτό δείχνει μια μορφή εγκλιματισμού στη βία και κανέναν σεβασμό την ανθρώπινη προσωπικότητα».

Όσο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι ανήλικοι; «Ο 15χρονος και κάτω δεν έχει καμία ευθύνη ποινική».

Μαχαίρωσαν 14χρονο στο Ίλιον

Παρόμοιο περιστατικό βίας ανηλίκων σημειώθηκε και στο Ίλιον. Ένας καβγάς για μια παρεξήγηση στα social media κατέληξε σε μαχαίρωμα ενός 14χρονου.

Έπειτα από συνομιλία τους μέσω social media, οι δύο νεαροί συναντήθηκαν σε κεντρική πλατεία στην περιοχή προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

Μάλιστα, ο δράστης είχε φέρει μαζί του ένα μαχαίρι με το οποίο και τραυμάτισε τον 14χρονο.

«Επικίνδυνο» ότι η παιδική εγκληματικότητα έχει φτάσει σε τόσο μικρές ηλικίες, αποτελεί πλέον τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, επισημαίνει ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας

«Καλπάζει η παιδική εγκληματικότητα και παραβατικότητα και το κακό είναι ότι έχει κατέβει ηλικιακά. Υπήρχε πάντα αλλά έχει κατέβει η ηλικία και αυτό είναι το επικίνδυνο», συμπληρώνει ο κ. Μπαλάσκας.

«Δεν είναι θέμα της αστυνομίας να πιάνει 9χρονους και 10χρονους εγκληματίες. Έχει αναχθεί σε τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και πρέπει άλλοι φορείς να υπεισέλθουν».

«Να καταλάβουν οι ανήλικοι ότι και ο ανήλικος μπορεί να πάει στη φυλακή. Και αν την γλιτώσει μια φορά, την επόμενη δε θα την γλιτώσει», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο κ. Γλύκας.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024