Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγία Παρασκευή: Κρύβονται οικογενειακώς δράστες και γονείς που αναζητούνται για τον βασανισμό του 14χρονου

Αγία Παρασκευή: Κρύβονται οικογενειακώς δράστες και γονείς που αναζητούνται για τον βασανισμό του 14χρονου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά που έκαναν οι τρεις ανήλικοι δράστες στον 14χρονο δύσκολα μπορεί να τα περιγράψει κανείς με λόγια και το βίντεο που τράβηξαν προκαλεί έντονο αποτροπιασμό. 

Εξαφανισμένοι είναι οι δράστες και οι γονείς τους, που κατηγορούνται για την άγρια κακοποίηση σε 14χρονο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται και για την ταυτοποίηση του τρίτου δράστη που διαφεύγει της σύλληψης και φέρεται να είναι αυτός που τραβούσε βίντεο με το κινητό του όλα τα σοκαριστικά που έκαναν στον 14χρονο.

Παρά τις αναζητήσεις της Αστυνομίας στα σπίτια ακόμα και στις εξοχικές κατοικίες των δύο δραστών που έχουν ταυτοποιηθεί για την επίθεση, παραμένουν άφαντοι και μαζί με αυτούς και οι γονείς τους.

Η στάση των γονιών

Το γεγονός προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση των γονιών που φαίνεται να καλύπτουν τα δύο παιδιά για την άκρως παραβατική συμπεριφορά τους και να κρύβονται οικογενειακώς προκειμένου να αποφύγουν το αυτόφωρο.

«Είναι αποτέλεσμα της παραμέλησης των παιδιών από την οικογένεια. Δεν γεννιέται κάποιος για να κάνει τέτοια πράγματα» λέει ο πατέρας του θύματος

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα όσο και τουλάχιστον ο ένας από τους δράστες είναι συμμαθητές σε ένα από τα πιο γνωστά ιδιωτικά σχολεία των βορείων προαστείων.

Το βίντεο που σοκάρει

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά που έκαναν οι τρεις δράστες στον 14χρονο δύσκολα μπορεί να τα περιγράψει κανείς με λόγια και το βίντεο που τράβηξαν οι δράστες και το έστειλαν στη συνέχεια στο θύμα προκαλεί έντονο αποτροπιασμό.

Για την υπόθεση μίλησε στο MEGA και στο Live News ο πατέρας του 14χρονου που έπεσε θύμα της επίθεσης.

Σε κατάσταση σοκ ο 14χρονος

Όπως είπε ο γιος του βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ, ενώ αναμένεται να δει κάποιον ψυχολόγο, ώστε να κριθεί εάν είναι σε θέση να επιστρέψει στο σχολείο τη Δευτέρα

«Το παιδί είναι σε μία κατάσταση σοκ. Αυτή τη στιγμή νιώθει ότι εκκρεμεί εις βάρος του απειλή. Στο παιδί είπαν πως εάν ανοίξει το στόμα του θα τον σκοτώσουν. Το παιδί δεν μπορούσε να μας πει τι έγινε όταν ήρθε αιμόφυρτο, ξυπόλητο και κλαίγοντας».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι και οι γονείς των δραστών κρύβονται απάντησε λέγοντας τις θα έκανε αν το δικό του παιδί ήταν στη θέση των δραστών:

«Πρώτα θα το κατσάδιαζα και μετά θα έπαιρνα έναν δικηγόρο να του εξηγήσει τι άσχημα πράγματα είναι αυτά που κάνει. Μετά θα το πήγαινα στην αστυνομία, πρώτα απ’ όλα να κάνουμε την άρση της απειλής θανάτου στο άλλο παιδάκι».

«Είναι συμμαθητές»

Μιλώντας νωρίτερα το πρωί και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα βίωσε η οικογένειά του από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης (2/1).

«Το παιδί έχει υποστεί ένα τρομερό σοκ διότι τους επιτέθηκε μια ομάδα παιδιών η οποία σχεδίασε την επίθεση αυτή, όπως μια ομάδα σκληρών εγκληματιών. Του έστησαν ενέδρα, τον απείλησαν με μηνύματα, έμαθαν την διεύθυνση μας, ήρθαν και βανδάλισαν το αμάξι την ώρα που εμείς στο σπίτι ανταλλάζαμε δώρα για την Πρωτοχρονιά. Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι δυνατόν σε ένα φυσιολογικό σπίτι να υπάρχουν παιδιά που λείπουν εκείνες τις γιορτινές ώρες και οι γονείς να μην κάνουν τίποτα. Το ένα παιδάκι ήταν συμμαθητής του παιδιού μου, τα άλλα είναι από άλλα σχολεία», είπε αρχικά.

Τι συνέβη

«Έγινε μία ολόκληρη εγκληματική διαδικασία. Το περίμεναν το παιδί πότε θα κατέβει κάτω μόνο του – έτυχε να κατέβει με το σκυλί – προκειμένου να του κάνουν όλα αυτά τα βασανιστήρια. Απειλούσαν το παιδί με μηνύματα ότι θα καταστρέψουν το αμάξι της οικογένειας, άρχισαν να πετάνε αυγά και τα πετούσαν στον 4ο όροφο. Δεν έγινε κάτι μεταξύ τους, δεν είχαν “προηγούμενα”. Ήταν εξαιρετική η λειτουργία της αστυνομίας. Τώρα απομένει να δούμε πόσο θα ανταποκριθεί η δικαιοσύνη σε αυτό. Δεν ξέρω αν θα πάρει όπως πρέπει τον δρόμο της δικαιοσύνης ή αν θα οδηγήσει σε αυτοκτονία, όπως τότε με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη», τόνισε ο πατέρας του 14χρονου», ανέφερε ο πατέρας του θύματος.

Και συμπλήρωσε: «Είχαν στείλει σε μένα μετά από λίγες ώρες από την κατάθεση της μήνυσης. Ήταν μια φωτογραφία του παιδιού μου από το καλοκαίρι και μιλώντας με το άγνωστο άτομο που έστειλε την φώτο μέσω Instagram από την εφαρμογή, το σήκωσε κάποιος που πήρα τηλέφωνο, και είχε φωνή νεαρού, με απείλησε και στο τηλέφωνο. Από το πρώτο συμβάν, το τηλεφώνημα έγινε αυτή τη βδομάδα. Είχαν στείλει μηνύματα πριν βανδαλίσουν το αυτοκίνητο ότι θα έρθουν 5 άτομα».

«Δεν γνωρίζω τους γονείς»

«Δεν γνωρίζω τους γονείς των παιδιών. Πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά αξίζουν μια μεγαλύτερη παρακολούθηση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος γεννιέται με το να κάνει τέτοια πράγματά, να βασανίζει τα παιδιά των άλλων, είναι αποτέλεσμα παραμέλησης. Δεν γίνεται να λείπει το παιδί σου τις ώρες που “ανταλλάσσουμε δώρα” και να μην ξέρεις που είναι. Η ΕΛ.ΑΣ. έδειξε το ενδιαφέρον της πλήρως. Οι γονείς πήγαν και έκρυψαν τα παιδιά τους για να μην πάνε αυτόφωρο. Το παιδί μου έχει καταρρεύσει», κατέληξε.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024