Σκρέκας: Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα, για να μειωθούν οι τιμές του βρεφικού γάλακτος
Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, «με πρωταρχικό, από τον Μάρτιο, οι τιμές των προϊόντων, που ήταν αδικαιολόγητα υψηλές, να μειώνονται»
«Συνεχίζονται οι έλεγχοι και για το βρεφικό γάλα. Η μεταρρύθμιση που επέτρεψε να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ δεν έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και η τιμή είναι αδικαιολόγητη», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, προσθέτοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή γίνονται έλεγχοι σε δύο εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία.
«Προσεχώς θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ώστε να δούμε τις τιμές του βρεφικού γάλακτος να μειώνονται», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε ότι χθες, Πέμπτη, υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ.
«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια, όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού και πάνες»
«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι την Πέμπτη «επιβλήθηκε ακόμη ένα πρόστιμο, αυτή τη φορά σε εταιρεία κλιματιστικών που κερδοσκοπούσε».
«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, στόχος να μειωθούν οι τιμές στα ράφια»
Οι επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, στη συνέχεια οφείλουν να προσαρμόσουν τις τιμές τους.
«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια, όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού και πάνες», ανακοίνωσε και, στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ παρουσιάστηκαν οι στόχοι του υπουργείου, «με πρωταρχικό, από τον Μάρτιο, οι τιμές των προϊόντων, που ήταν αδικαιολόγητα υψηλές, να μειώνονται».
Σε ερώτηση που δέχτηκε για το κατά πόσο εισπράττονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται, απάντησε ότι ήδη έχουν κατατεθεί από το υπουργείο αποδεικτικά είσπραξης χιλιάδων ευρώ.
«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, αλλά ο στόχος είναι να μειωθούν οι τιμές στα ράφια», υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας, υποστηρίζοντας ότι «μετά τον Σεπτέμβριο οι ανατιμήσεις έχουν σχεδόν μηδενιστεί».
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)























































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442