Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τεστ DNA «αθωώνει» την Ναταλία Γκρέις που πάσχει από νανισμό - Οι θετοί γονείς την κατηγορούσαν ότι παριστάνει το παιδί

Τεστ DNA «αθωώνει» την Ναταλία Γκρέις που πάσχει από νανισμό – Οι θετοί γονείς την κατηγορούσαν ότι παριστάνει το παιδί

«Με παρουσίασαν ως ένα μεγάλο τέρας, ενώ στην πραγματικότητα αυτοί ήταν»

Η Ναταλία Γκρέις, ορφανή από την Ουκρανία είχε κατηγορηθεί πριν από μία δεκαετία από τους θετούς γονείς της, πως είχε προσπαθήσει να τους σκοτώσει.

Σήμερα ένα τεστ DNA έρχεται να την δικαιώσει καθώς αποκάλυψε πως η Γκρέις είναι σχεδόν 22 ετών και όταν υιοθετήθηκε ήταν κάτω των 10 ετών.

Οι θετοί γονείς της, Michael και Kristine Barnett, ισχυρίστηκαν, όταν την υιοθέτησαν πριν από 14 χρόνια, ότι η Γκρέις ήταν μια ενήλικη δολοφόνος στα 20 της χρόνια που παρίστανε την εξάχρονη.

Σε ένα νέο κύκλο επεισοδίων του ντοκιμαντέρ με τον τίτλο: «The Curious Case of Natalia Grace: Natalia Speaks» η Γκρέις φαίνεται να υποβάλλεται σε τεστ DNA που επιβεβαιώνει την αλήθεια της.

Τα αποτελέσματα του τεστ DNA επιβεβαίωσαν ότι η Γκρέις ήταν μόλις 9 ετών όταν εγκαταλείφθηκε από τους θετούς γονείς της

«Αυτό το μικρό κομμάτι χαρτί πετάει κάθε ψέμα που είπαν οι Barnett στα σκουπίδια», λέει χαρακτηριστικά η Γκρέις στον νέο θετό πατέρα της, Αντουόν Μανς, ενώ ξεσπά σε δάκρυα στο επεισόδιο της Δευτέρας.

Ο Michael και η Kristine Barnett

«Κατέστρεψαν τη ζωή ενός παιδιού. Με παρουσίασαν ως ένα μεγάλο τέρας, ενώ στην πραγματικότητα αυτοί ήταν» συνέχισε.

«Απλώς αποδεικνύει ότι δεν έλεγα ψέματα για την ηλικία μου», πρόσθεσε η Γκρέις, η οποία πάσχει από μια σπάνια μορφή νανισμού που ονομάζεται spondyloepiphyseal dysplasia congenita.

Τα αποτελέσματα του τεστ DNA επιβεβαίωσαν ότι η Γκρέις ήταν μόλις 9 ετών όταν εγκαταλείφθηκε από τους θετούς γονείς της, οι οποίοι έφυγαν γρήγορα για τον Καναδά. Στο ντοκιμαντέρ, η ίδια μίλησε για το τι συνέβη μετά την υιοθεσία της από τους Barnett τον Απρίλιο του 2010.

Η αλλαγή ηλικίας και η σύλληψη των θετών γονιών

Δύο χρόνια αργότερα, το ζευγάρι υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο της κομητείας Marion στο Οχάιο για να αλλάξει νομικά το έτος γέννησης του κοριτσιού από το 2003 στο 1989, η οποία έγινε δεκτή και άλλαξε την ηλικία της από 8 σε 22 έτη.

Στη συνέχεια μετακόμισαν στον Καναδά με τα βιολογικά τους παιδιά, όπου ο μεγαλύτερος γιος τους επρόκειτο να ξεκινήσει το κολέγιο.

Οι Barnett κατηγόρησαν προηγουμένως την Γκρέις ότι τους κακοποιούσε συναισθηματικά και σωματικά, καθώς και ότι απειλούσε το ζευγάρι την ώρα που κοιμόταν με ένα μαχαίρι στο χέρι – ισχυρισμό που η ίδια αρνείται.

Το 2013, το ζευγάρι βρέθηκε σύντομα σε νομικά προβλήματα, όταν διαπιστώθηκε ότι η Grace ζούσε μόνη της σε ένα διαμέρισμα στο Lafayette της Indiana, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί έρευνα και να συλληφθούν.

Και το 2019, το ζευγάρι, που έκτοτε έχει πάρει διαζύγιο, κατηγορήθηκε για παραμέληση εξαρτώμενου προσώπου.

Ο Michael Barnett κρίθηκε τελικά αθώος από τους ενόρκους το 2022 και η Kristine Barnett είχε απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες τον Μάρτιο του 2023.

Δικηγόρος μιλώντας για την υπόθεση στην Daily Mail, επισήμανε πως μπορεί το ζευγάρι να είναι ασφαλές από ποινικής άποψης, ωστόσο τώρα θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπο με αστική αγωγή από την Γκρέις, η οποία εξετάζει νομικές ενέργειες εναντίον τους.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024