Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
MINI Aceman: Ηλεκτρικός άσος

MINI Aceman: Ηλεκτρικός άσος

Το επόμενο μοντέλο που ετοιμάζει η ΜΙΝΙ έχει την μορφή ενός μικρού crossover που φιλοδοξεί να φέρει όσα πρεσβεύει διαχρονικά η βρετανική φίρμα αλλά και τις νέες της επιδιώξεις σε μια νέα κατηγορία

Φωτογραφίες: Automedia

Με τα νέα MINI Cooper και Cooper Electric να έχουν δρομολογηθεί και το νέο και μεγαλύτερο από ποτέ, Countryman να έχει βρει ήδη διέξοδο στις ανά τον κόσμο εκθέσεις της ΜΙΝΙ, η βρετανογενής φίρμα στρέφει το ενδιαφέρον της στην εξέλιξη του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που θα προστεθεί στην γκάμα της παίρνοντας την μορφή ενός crossover που, αυτονόητα, θα υιοθετήσει το γνώριμο όσο και ανανεωμένο, με φόντο τις παραπάνω αφίξεις, σχεδιαστικό ιδίωμα των Βρετανών.

Ο λόγος φυσικά για το Aceman το οποίο η ΜΙΝΙ έχει ήδη συστήσει μέσω ενός ομώνυμου concept car που παρουσιάστηκε το 2022 και το οποίο πλέον καταλαμβάνει τα πεδία δοκιμών σε μια πιο κοντά προς την παραγωγή έκδοση η οποία αποκαλύπτει ορισμένα στοιχεία για την funky προσωπικότητά του.

Αρχικά στοιχεία όπως οι συνολικές αναλογίες αλλά και λεπτομέρειες όπως τα φώτα και το καπό μένουν απολύτως πιστά στο πρωτότυπο που προηγήθηκε ενώ, κάπως αυτονόητα έχουν αλλάξει οι προφυλακτήρες με τον μπροστινό να ενσωματώνει μια νέα, κεντρικά τοποθετημένη εισαγωγή αέρα. Αντιστοίχως ο πίσω προφυλακτήρας έχει αποκτήσει μια πιο ρεαλιστική εικόνα ενώ μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει και το χαρακτηριστικό μοτίβο της βρετανικής σημαίας στο εσωτερικό των πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Την εικόνα συμπληρώνουν λεπτομέρειες όπως το μικρότερο σε έκταση spoiler οι νέου σχεδιασμού τροχοί αλλά και σημαντικότερα μια φαινομενικά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος η οποία προδίδει μια διαφορετική προσέγγιση σε στοιχεία του πλαισίου του Aceman.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία σε ό,τι αφορά το hardware αν και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το Aceman θα μοιραστεί πολλά κοινά στοιχεία με το νέο MINI Cooper Electric. Aυτό σημαίνει ότι θα αξιοποιήσει μπαταρίες 40,7 και 54,2 kWh και ηλεκτρικό μοτέρ σε διαμορφώσεις 184 και 218 ίππων ενώ δεν αποκλείεται, σε δεύτερο χρόνο ακόμα και δικινητήριες εκδόσεις οι οποίες αναμενόμενα θα συνοδεύονται από τα διακριτικά JCW.

Κεντρικό στοιχείο και στο Aceman θα αποτελέσει η νέα γενιά ψηφιακής τεχνολογίας της ΜΙΝΙ με επίκεντρο το στρογγυλό infotainment με τον ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό Spike και τις πλείστες δυνατότητες διαμόρφωσης που άλλωστε πρωτοπαρουσιάστηκε από το εσωτερικό του συγκεκριμένου μοντέλου ως πρωτοτύπου.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024