Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΜΙΝΙ Cooper 5Door: Το συγκριτικό πλεονέκτημα

ΜΙΝΙ Cooper 5Door: Το συγκριτικό πλεονέκτημα

Το πεντάθυρο MINI Cooper δίνει μια γεύση από την προσωπικότητά του η οποία θα αποτελέσει την «γέφυρα» ανάμεσα στη νέα γενιά των ΜΙΝΙ Cooper και το επικείμενο Aceman

Φωτογραφίες: Automedia

Όταν στις αρχές του φθινοπώρου η ΜΙΝΙ ξεκίνησε τις διαδικασίες αποκάλυψης της νέας γενιάς των MINI Cooper, οι συστάσεις ξεκίνησαν με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη τρίθυρη έκδοση του μοντέλου. Όπως ωστόσο έχει φροντίσει η ΜΙΝΙ να επισημάνει με κάθε ευκαιρία η ηλεκτροκίνηση δεν θα είναι το μοναδικό «μέσο κίνησης» του νέου ΜΙΝΙ Cooper που θα είναι εξίσου διαθέσιμο σε εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτό που επίσης θα αποτελέσει αποκλειστικό προνόμιο των εκδόσεων με κινητήρες βενζίνης είναι η διαθεσιμότητά τους τόσο σε τρίθυρες όσο και σε πεντάθυρες εκδόσεις, όπως προδίδουν οι νέες λήψεις του φωτογραφικού φακού που εντόπισαν την πεντάθυρη έκδοση αμαξώματος του νέου MINI Cooper σε δοκιμές εξέλιξης.

Αναμενόμενα σε σχεδιαστικό επίπεδο η πεντάθυρη έκδοση πιάνει το σχεδιαστικό νήμα ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό που το έκανε η ήδη γνωστή τρίθυρη ηλεκτρική έκδοση αν και με κάποιες διαφορές όπως στην γρίλια και φυσικά στον αριθμό θυρών αλλά και στην διαμόρφωση των υπολοίπων στοιχείων που επηρεάζονται από την συγκεκριμένη προσθήκη.

Στις λεπτομέρειες, με δεδομένο ότι η απόληξη της εξάτμισης δεν είναι ευδιάκριτη, η συγκεκριμένη έκδοση κατατάσσεται στη βάση της γκάμας του νέου MINI Cooper παρά στην τάξη των S και JCW που δεδομένα θα υπάρξουν στην πορεία.

Επίσης, αυτονόητα, (και) το πεντάθυρο MINI Cooper με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα επωφεληθεί από το ριζικά αναδιαμορφωμένο ψηφιακά εσωτερικό που η ΜΙΝΙ αποκάλυψε με το MINI Cooper Electric αλλά και το ΜΙΝΙ Countryman με κυρίαρχη την στρογγυλή οθόνη για το infotainment με διάμετρο 9,4 ιντσών που συνδυάζεται με head-up display στον ρόλο του πίνακα οργάνων.

Όπως επίσης είναι γνωστό τα νέα ΜΙΝΙ Cooper με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης ενώ το Electric στην κοινοπραξία της BMW με την GreatWall στην Κίνα έως το 2026 οπότε και θα «επαναπατριστεί», καθώς ο βαυαρικός όμιλος προετοιμάζει τις γραμμές παραγωγής στο βρετανικό εργοστάσιο για την υποδοχή του.

Επιπλέον, η MINI εκτός από τα νέα Cooper και το μεγαλύτερο από ποτέ Countryman, ετοιμάζεται να προσθέσει στο οπλοστάσιο της και ένα μικρό crossover, ονόματι Aceman το οποίο θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές του ομώνυμου concept και θα τοποθετηθεί στην γκάμα ανάμεσα στο πεντάθυρο Cooper και το Countryman και το οποίο θα κατασκευάζεται επίσης αρχικά στην Κίνα.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024