Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Ο Μπεν-Γκβιρ παρενέβη παρανόμως και αδικαιολόγητα στο έργο της αστυνομίας» αναφέρει εισαγγελέας

Ισραήλ: «Ο Μπεν-Γκβιρ παρενέβη παρανόμως και αδικαιολόγητα στο έργο της αστυνομίας» αναφέρει εισαγγελέας

Ο Γενικός Εισαγγελέας Γκαλί Μπαχαράβ-Μιάρα δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο πως ο υπ. Εσωτερικών παρενέβη παράνομα και αδικαιολόγητα στο έργο της αστυνομίας δίνοντάς τους οδηγίες.

Η Γενική Εισαγγελέας Γκαλί Μπαχαράβ-Μιάρα δηλώνει στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ «παρενέβη παρανόμως και παράνομα στο έργο της αστυνομίας» σχετικά με το δικαίωμα διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Ως υπουργός αρμόδιος για την αστυνομία, ο Μπεν-Γκβιρ μπορεί να καθορίζει την πολιτική, αλλά δεν επιτρέπεται να δίνει οδηγίες στην αστυνομία για συγκεκριμένη επιβολή.

Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ έχει κατηγορηθεί τόσο για την παράνομη διάλυση διαδηλώσεων, όσο και για τον μη έλεγχο των εγκλημάτων των εποίκων στη Δ.Όχθη

Τον Νοέμβριο, διάφορες οργανώσεις υπέβαλαν αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να εμποδίσουν τον υπουργό να δίνει οδηγίες στην αστυνομία σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης σε ορισμένες διαδηλώσεις, αφού μίλησε εναντίον μιας συγκέντρωσης που διοργάνωσε το αραβικό πλειοψηφικό κόμμα Hadash, το οποίο ζητούσε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, και κατέστησε σαφή την πεποίθησή του ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί η πραγματοποίησή της.

Την επίδειξη της παλαιστινιακής σημαίας σε δημόσιους χώρους απαγόρευσε ο ακροδεξιός υπουργός Ασφάλειας του Ισραήλ Μπεν-Γκβιρ, εντέλλοντας την αστυνομία να τις αφαιρεί. Αυτή ήταν η πρώτη του κίνηση ως υπουργός τον Ιανουάριο

Ο ακροδεξιός πολιτικός που ζητά περισσότερη βία εναντίον των Παλαιστινίων αλλά και των αντιφρονούντων Ισραηλινών

Αυτό ακολούθησε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά των προσπαθειών της κυβέρνησης για τη νομοθετική μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, στις οποίες ο Μπεν Γκβίρ κατηγορήθηκε ότι εμπλέκεται στενά με την αστυνόμευση των διαδηλώσεων, πιέζοντας την αστυνομία να χειρίζεται πολύ πιο σκληρά τους διαδηλωτές που θεωρούνταν ότι διατάραζαν τη δημόσια τάξη.

Η εισαγγελέας Μπαχαράβ-Μιάρα λέει ότι η επανεξέταση της συγκεκριμένης υπόθεσης δείχνει ότι ο υπουργός Εσωτερικών «πέρασε μια γραμμή» προς την «απαγορευμένη παρέμβαση» στη διακριτική ευχέρεια της αστυνομίας, και επικρίνει ιδιαίτερα μια τέτοια παρέμβαση «στο ευαίσθητο θέμα των διαδηλώσεων και του δικαιώματος διαμαρτυρίας».

Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ έχει κατηγορηθεί τόσο για την παράνομη διάλυση διαδηλώσεων, όσο και για τον μη έλεγχο των εγκλημάτων των εποίκων στη Δ.Όχθη

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024