Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Όχθη: Εξώσεις, συλλήψεις, πυροβολισμοί και καταστροφή υποδομών από το Ισραήλ στην Τζενίν

Δυτική Όχθη: Εξώσεις, συλλήψεις, πυροβολισμοί και καταστροφή υποδομών από το Ισραήλ στην Τζενίν

Εκστρατεία εκδίκησης στην Τζενίν εκκίνησε ο ισραηλινός στρατός νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρα που ολοκληρώθηκε περίπου τα μεσάνυχτα. Δέκα ώρες καταστροφής υποδομών στην πολύπαθη πόλη.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa o ισραηλινός στρατός εισέβαλε στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης και συγκεκριμένα στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης, σε μια επιχείρηση που κράτησε 9 ώρες σύμφωνα με το WAFA και 10 ώρες σύμφωνα με το Al Jazeera.

Περισσότερα από 40 οχήματα του στρατού εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρι στην πόλη και στον προσφυγικό καταυλισμό της εν μέσω σφοδρών πυροβολισμών και ρίψης καπνογόνων, σφαιρών και δακρυγόνων, τραυματίζοντας επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί στο πόδι και μια γυναίκα. Η γυναίκα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σπίτια κατασχέθηκαν από τον στρατό κατοχής και μετατράπηκαν σε φυλάκια αφού εκδιώχθηκαν οι ιδιοκτήτες

Οι κατοχικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιπλέον μεγάλης κλίμακας εκστρατείες επιδρομών σε σπίτια κατοίκων στην πόλη και στον καταυλισμό της και μετέτρεψαν αρκετά σπίτια σε στρατιωτικά φυλάκια.

Στην Βηθλεέμ ένα installation παρουσιάζει την φάτνη μέσα στα ερείπια.

Βομβαρδισμοί, συλλήψεις, ξυλοδαρμοί υγειονομικών

Οι δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης το σπίτι του κατοίκου Σαλίμ Αμπού Αουάντ στον καταυλισμό της Τζενίν με τον αντιαρματικό πύραυλο «Energa», ο οποίος προκάλεσε την εκδήλωση πυρκαγιάς στο σπίτι, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε ένα παρακείμενο σπίτι ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης, προτού τα πολιτικά συνεργεία μπορέσουν να φτάσουν στα σπίτια και να σβήσουν τη φωτιά.

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS) στην Τζενίν ανέφερε ότι οι κατοχικές δυνάμεις χτύπησαν τα πληρώματα ασθενοφόρων στον καταυλισμό της Τζενίν, ενώ προσπαθούσαν να μεταφέρουν τους τραυματίες από το εσωτερικό του καταυλισμού.

Εν τω μεταξύ, οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν γύρω από τα νοσοκομεία Τζενίν και Ιμπν Σίνα, σταματώντας και ψάχνοντας τα ασθενοφόρα, εν μέσω βίαιων συγκρούσεων.

Ο ανταποκριτής του WAFA δήλωσε ότι οι δυνάμεις κατοχής της Δυτικής Όχθης πραγματοποίησαν εκτεταμένες εκστρατείες επιδρομών και ερευνών σε σπίτια, όπου προκάλεσαν καταστροφές και κατέστρεψαν το περιεχόμενό τους. Οι τεθωρακισμένες μπουλντόζες κατέστρεψαν επίσης τις υποδομές και τα οχήματα στα περίχωρα του καταυλισμού και στα σοκάκια και τους δρόμους του. Κάτι που έχει επιβεβαιωθεί τόσο από το Al Jazeera, όσο και από το Al Mayadeen με ανταποκριτές στο πεδίο.

Οι φοιτητές αποκλείστηκαν μην μπορώντας να επιστρέψουν στα σπίτια τους

Οι φοιτητές του Αραβοαμερικανικού Πανεπιστημίου δεν μπόρεσαν επίσης να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω της συνεχιζόμενης επιθετικότητας της κατοχής και της πολιορκίας της πόλης, σύμφωνα με πηγές.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου εργάστηκε για να προσφέρει καταφύγιο σε ορισμένους από τους φοιτητές, ενώ άλλοι κατέφυγαν στα σπίτια συγγενών και φίλων τους στα χωριά και τις πόλεις της περιοχής της Τζενίν. Η επίθεση άφησε αρκετές γειτονιές της Τζενίν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αφού οι στρατιώτες πυροβολούσαν και τους ηλεκτρικούς μετασχηματιστές.

Ο στρατός κατοχής της Δυτικής Όχθης έχει εξαπολύσει περισσότερες από 15 στρατιωτικές επιθέσεις και εισβολές στην πόλη Τζενίν και τον καταυλισμό της από την έναρξη της ολοκληρωτικής επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγές: Wafa. Al Jazeera, Al Mayadeen

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024