Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Όχθη: Πως επικοινωνούσαν οι συγγενείς των φυλακισμένων με τους αγαπημένους τους

Δυτική Όχθη: Πως επικοινωνούσαν οι συγγενείς των φυλακισμένων με τους αγαπημένους τους

Μια υπέροχη ιστορία έγινε γνωστή, όπου αποκαλύφθηκε πως οι φυλακισμένοι λάμβαναν μηνύματα αγάπης από τους συντρόφους, τα παιδιά και τους γονείς τους. Η αγάπη βρήκε τον τρόπο να παραμείνει ελεύθερη.

Ιστορίες αγάπης ξεπροβάλουν μέσα από τον πόλεμο από την πλευρά των Παλαιστινίων, το σημείο αναφοράς ένας ραδιοφωνικός σταθμός των Παλαιστινίων που κράτησε όρθιους τους φυλακισμένους.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής περνούσε μηνύματα αγάπης από τους συγγενείς και τους αγαπημένους προς τους κρατούμενους, δίνοντάς τους κουράγιο.

Η αλήθεια θα σε ελευθερώσει λένε, όμως αντίστοιχα και η αγάπη μπορεί να σε απελευθερώσει

Τα μηνύματα μπορεί να έμεναν αναπάντητα, όμως οι κρατούμενοι έστεκαν όρθιοι χάρη σε αυτά.

Σημειώσεις αγάπης στα ραδιοκύματα

Ένας ραδιοφωνικός σταθμός στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης αποτελεί εδώ και 20 χρόνια έναν τρόπο για τις οικογένειες των κρατουμένων να προσπαθούν να διατηρήσουν επαφή με τους συγγενείς τους που βρίσκονται υπό κράτηση.

Να τους δώσουν κουράγιο και να τους κρατήσουν όρθιους, Οι καλούντες στέλνουν φωνητικά μηνύματα στον ραδιοφωνικό παρουσιαστή Μουράντ αμπού αλ Σάμπα, τα οποία στη συνέχεια αυτός μεταδίδει στο Radio Ajyal.

«Πώς είσαι, θεία Hannadi; Σ’ αγαπώ», ακούγεται να λέει ένα νεαρό κορίτσι σε ένα φωνητικό μήνυμα που αναπαράγεται στον αέρα του ραδιοφώνου από το τηλέφωνο του παρουσιαστή. «Πότε θα βγεις από τη φυλακή;» ρωτάει το κορίτσι.

Η θεία του νεαρού κοριτσιού είναι Παλαιστίνια ακτιβίστρια που συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές – μαζί με χιλιάδες άλλους – μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Έχουμε τρεις τηλεφωνικές γραμμές εδώ για να λαμβάνουμε μηνύματα από τις οικογένειες των κρατουμένων», δήλωσε στο CNN ο παρουσιαστής Αλ Σάμπα, προσθέτοντας ότι λόγω του όγκου των κλήσεων, κάποιοι δεν καταφέρνουν να συνδεθούν.

«Γι’ αυτό αρχίσαμε να κάνουμε διαφημιστικές ανακοινώσεις», είπε, «αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε, στείλτε μας ένα φωνητικό μήνυμα μέσω WhatsApp».

Οι οικογένειες δεν έχουν τρόπο να γνωρίζουν αν οι κρατούμενοι καταφέρνουν να ακούσουν τα μηνύματά τους, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να τα στέλνουν.

Η αγάπη βρίσκει τρόπο να περάσει. Από τα ραδιοκύματα, μέσα από κάγκελα, ακόμα και από άλλες πόλεις.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024