Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 κτίρια κατέρρευσαν - Αναφορές για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 κτίρια κατέρρευσαν – Αναφορές για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια

Δεκάδες ισχυροί μετασεισμοί καταγράφονται, ενώ ο κίνδυνος για τσουνάμι έχει πλέον υποβαθμιστεί

Δεκάδες μετασεισμοί καταγράφονται στην Ιαπωνία μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε νωρίτερα σήμερα τη χώρα.

Η έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι που είχε εκδοθεί έχει πλέον υποβαθμιστεί και δεν θεωρείται πιθανόν να πλήξει τις ακτές.

Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους την ώρα που σημειώνονται δεκάδες μετασεισμοί

Όπως αναφέρει το Sky News, τουλάχιστον 30 κτίρια έχουν καταρρεύσει, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τονίζουν πως υπάρχουν τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής που έχει πληγεί έχουν κληθεί να απομακρυνθούν, ενώ χιλιάδες έμειναν χωρίς ρεύμα.

Εκλωβισμένοι στα χαλάσματα

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, στη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, πως οι υπηρεσίες διάσωσης έχουν λάβει αναφορές για «τουλάχιστον έξι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα γκρεμισμένα κτίρια» σε πόλεις της περιφέρειας Ισικάουα που επηρεάστηκαν από τον σεισμό, όπως η Γουατζίμα.

Ο Γιοσιμάσα δήλωσε επίσης ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών.

 Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε 33.000 νοικοκυριά και καθώς και οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε Ισικάουα και Νιιγκάτα

Άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά τον σεισμό και βρίσκουν καταφύγιο σε πρόχειρα καταλύματα

Όπως αναφέρει το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιολογεί την πλήρη έκταση των ζημιών από τον σεισμό που έπληξε τη νομαρχία Ισικάουα της κεντρικής Ιαπωνίας, κατά μήκος των ακτών της Ιαπωνικής Θάλασσας.

Ζήτησε από τον κόσμο να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες έκτακτης ανάγκης και να απομακρυνθεί προς υψηλότερα σημεία ή σε ασφαλή μέρη.

Ορισμένα τμήματα πέντε αυτοκινητόδρομων ταχείας κυκλοφορίας έχουν κλείσει, σύμφωνα πάντα με το NHK, ενώ ο Γιοσιμάσα ανέφερε επίσης ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 33.000 νοικοκυριά και οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας έχουν διακοπεί στους νομούς Ισικάουα και Νιιγκάτα.

Ο Χαγιάσι δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε μετασχηματιστή σε πυρηνικό σταθμό της Σίκα, αλλά έχει σβήσει και δεν είχε επιπτώσεις στο εργοστάσιο. Είπε ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανωμαλίες σε καμία πυρηνική εγκατάσταση.

Δεκάδες μετασεισμοί

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, η κυριότερη έως τώρα δόνηση σημειώθηκε στις 16:10 (09:10 ώρα Ελλάδας) στο βορειοανατολικό άκρο της χερσονήσου, και το μέγεθός του να κατεγράφη αρχικά στους 7,4 βαθμούς προτού αναθεωρηθεί προς τα πάνω, στους 7,5 βαθμούς, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), και στους 7,6 βαθμούς σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χώρος πάρκινγκ στην Ισικάουα μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,6

Σεισμικές δονήσεις – περί τις 20 – σημειώθηκαν λίγο πριν ή αμέσως μετά στην ίδια περιοχή: ένας πρώτος μεγέθους 5,7 βαθμών στις 09:06 στο εσωτερικό, ένας άλλος μεγέθους 6,1 βαθμών στις 09:18, στη συνέχεια τρεις ακόμη μεγέθους 4,5 έως 4,8 βαθμών έως τις 09:16.

Οι αρχές της πόλης Γουατζίμα δήλωσαν ότι έλαβαν πάνω από 30 κλήσεις για κτίρια που κατέρρευσαν

Αεροφωτογραφία που δείχνει την έκταση της πυρκαγιάς στην Γουατζίμα

Μεγάλη φωτιά στην πόλη Γουατζίμα

Για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στην πόλη Γουατζίμα εργάζεται η πυροσβεστική, δήλωσε η Υπηρεσία Διαχείρισης Πυρκαγιών και Καταστροφών της Ιαπωνίας.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, οι αρχές της πόλης δήλωσαν ότι είχαν λάβει περισσότερες από 30 κλήσεις για κτίρια που κατέρρευσαν.

Sports in

Παράταση σε πληρωμές φόρων που έληγαν στις 30 Απριλίου

Παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων, ΦΠΑ, τελών και βεβαιωμένων οφειλών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024