Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές κατέλαβαν κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, μετά το βέτο εισόδου στο campus

ΗΠΑ: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές κατέλαβαν κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, μετά το βέτο εισόδου στο campus

Η διοίκηση έδιωξε από την πανεπιστημιούπολη τους φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης - «Απάντησαν» με την κατάληψη κτιρίου του πανεπιστημίου, ανήρτησαν πανό που γράφει «εξέγερση» στα αραβικά

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια κάνουν κατάληψη σε ένα κτίριο της πανεπιστημιούπολης στην πόλη της Νέας Υόρκης, καθώς αξιωματούχοι περιόρισαν την πρόσβαση στους φοιτητές που ζουν εκεί και στους υπαλλήλους βασικών υπηρεσιών.

Κατάληψη στο Hamilton Hall, λόγω περιορισμού πρόσβασης στο campus

Οι διαδηλωτές που κατέλαβαν το Hamilton Hall ανήρτησαν ένα πανό από ένα παράθυρο που γράφει «Ιντιφάντα», η αραβική λέξη για την εξέγερση, μετέδωσε το CNN, παραθέτοντας ένα βίντεο.

Η σχολή ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) πως η πρόσβαση στο Morningside campus επιτρέπεται μόνο στους φοιτητές που μένουν σε κτίρια κατοικιών της πανεπιστημιούπολης και στους υπαλλήλους που παρέχουν βασικές υπηρεσίες.

«Αυτός ο περιορισμός της πρόσβασης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι οι περιστάσεις να επιτρέψουν κάτι διαφορετικό», ανέφερε. «Η ασφάλεια όλων των μελών αυτής της κοινότητας είναι υψίστης σημασίας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή, τη συνεργασία και την κατανόησή σας».

Αδιέξοδο στις συνομιλίες με τους διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει στην πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

Το πανεπιστήμιο άρχισε να τιμωρεί φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που αρνήθηκαν να διαλύσουν έναν καταυλισμό διαμαρτυρίας στην πανεπιστημιούπολη της Νέας Υόρκης, αφού το πανεπιστήμιο της Ivy League κήρυξε αδιέξοδο στις συνομιλίες που σκοπό είχαν να τεθεί τέλος στη διαμαρτυρία.

Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Νεμάτ Μινούς Σαφίκ ανέφερε σε μια δήλωση πως οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οργανωτές των φοιτητικών κινητοποιήσεων και τους ακαδημαϊκούς δεν κατάφεραν να πείσουν τους διαδηλωτές να απομακρύνουν τα δεκάδες αντίσκηνα που είχαν στήσει προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Η καταστολή στο Κολούμπια, που βρίσκεται στο επίκεντρο των διαδηλώσεων για τη Γάζα που πραγματοποιούνται σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκε καθώς η αστυνομία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν συνέλαβε δεκάδες φοιτητές τους οποίους περιέλουσε με σπρέι πιπεριού σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων.

Sports in

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχτηκαν παίκτες της Μαρσέιγ! (pic)

Παίκτες της Μαρσέιγ δέχτηκαν πυροβολισμούς από ληστές στην απόπειρα των τελευταίων να τους κλέψουν τα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024