Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Unicef: Εξαιρετικά ανήσυχη για το εγγενές δικαίωμα των παιδιών στη ζωή στην Παλαιστίνη

Unicef: Εξαιρετικά ανήσυχη για το εγγενές δικαίωμα των παιδιών στη ζωή στην Παλαιστίνη

Με ανακοίνωσή της η Unicef ανακοίνωσε πως το 2023 είναι πιο θανατηφόρα καταγεγραμμένη χρονιά στην ιστορία για τα παιδιά στη Δυτική Όχθη.

Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα το 2023, δήλωσε αξιωματούχος της UNICEF την Πέμπτη.

«Ογδοντα τρία παιδιά σκοτώθηκαν τις τελευταίες δώδεκα εβδομάδες – υπερδιπλάσιος αριθμός παιδιών που σκοτώθηκαν σε όλο το 2022, εν μέσω αυξημένων στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων επιβολής του νόμου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αντέλ Χοντρ, περιφερειακή διευθύντρια της οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Περισσότερα από 576 παιδιά έχουν τραυματιστεί και άλλα φέρονται να έχουν συλληφθεί, ανέφερε η ίδια.

«Καθώς ο κόσμος παρακολουθεί με τρόμο την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, τα παιδιά στη Δυτική Όχθη βιώνουν έναν δικό τους εφιάλτη. Το να ζουν με ένα σχεδόν συνεχές αίσθημα φόβου και θλίψης είναι, δυστυχώς, πολύ συνηθισμένο για τα παιδιά που πλήττονται. Πολλά παιδιά αναφέρουν ότι ο φόβος έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς τους, με πολλά να φοβούνται ακόμη και να πηγαίνουν στο σχολείο ή να παίζουν έξω λόγω της απειλής πυροβολισμών και άλλης βίας που σχετίζεται με τις συγκρούσεις», δήλωσε η Χοντρ.

Σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών είναι απαράδεκτες

Η UNICEF είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» για το δικαίωμα των παιδιών στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, στην ασφάλεια και την προστασία, καθώς και για το εγγενές δικαίωμά τους στη ζωή, δήλωσε. Χωρίς δηλαδή να αναφέρει καν τη Γάζα με τα περισσότερα από 8.000 νεκρά παιδιά.

Τα παιδιά σε αυτά τα εδάφη βιώνουν «εξοντωτική βία» εδώ και χρόνια, ωστόσο η ένταση της βίας αυξήθηκε δραματικά από τις 7 Οκτωβρίου, είπε, προσθέτοντας ότι 124 παιδιά από την Παλαιστίνη και έξι παιδιά από το Ισραήλ σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια που σχετίζονται με τις συγκρούσεις από τις αρχές του 2023.

«Οι σοβαρές παραβιάσεις σε βάρος των παιδιών, ιδίως οι δολοφονίες και οι ακρωτηριασμοί, είναι απαράδεκτες», είπε, καλώντας όλα τα μέρη να τηρήσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να προστατεύσουν τα παιδιά από τη βία που σχετίζεται με τις συγκρούσεις και να προστατεύσουν το απολύτως βασικό τους δικαίωμα στη ζωή.

«Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να γίνονται στόχος βίας, ανεξάρτητα από το ποιος ή πού βρίσκονται. Ο τερματισμός της επαναλαμβανόμενης βίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά μπορούν να μεγαλώσουν με ειρήνη και ασφάλεια. Ο πόνος των παιδιών στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, δεν πρέπει να περάσει στο παρασκήνιο της τρέχουσας σύγκρουσης – είναι μέρος της», δήλωσε η Χοντρ.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024