Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Unicef: «Ο χειρότερος βομβαρδισμός από την έναρξη του πολέμου - Μαζικές απώλειες παιδιών»

Unicef: «Ο χειρότερος βομβαρδισμός από την έναρξη του πολέμου – Μαζικές απώλειες παιδιών»

Ο Τζέημς Έλντερ, εκπρόσωπος τύπου της Unicef μεταδίδει - προς τιμήν του - από την εμπόλεμη ζώνη, ισχυριζόμενος πως ο σημερινός είναι χειρότερος βομβαρδισμός από την έναρξη του πολέμου.

Ο Τζέημς Έλντερ εκπρόσωπος Τύπου της Unicef, οργάνωσης για την ασφάλεια και την βοήθεια προς τα παιδιά που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, έκανε ανταπόκριση στην πλατφόρμα X (πρώην twitter), για την επανέναρξη των βομβαρδισμών.

Μέσα από ένα βίντεο των 40 δευτερολέπτων και μια κάρτα με τις δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για το τι εκτυλίσσεται στην Λωρίδα της Γάζας. Προειδοποιήσεις έχει κάνει ακόμη η εκτελεστική διευθύντρια της Unicef και ο Ερυθρός Σταυρός.

«Βλέπω μαζικές απώλειες παιδιών. Έχουμε μια τελευταία προειδοποίηση για να σώσουμε παιδιά και την συλλογική μας συνείδηση»

Έκανε λόγο για τον σφοδρότερο (σ.σ. τον χειρότερο) βομβαρδισμό από την έναρξη του πολέμου, τι απαντά το Ισραήλ.

«Δεν έχω τρόπους να περιγράψω τον τρόμο που χτυπά τα παιδιά εδώ»

Ο Τζέημς Έλντερ, με την ιδιότητα πάντα του εκπροσώπου Τύπου της Unicef, σε ανταπόκρισή του από το Νοσοκομείο Νάσερ στη Λωρίδα της Γάζας, ξεκίνησε με τον άνω σοκαριστικό πρόλογο: Νιώθω πως μου τελειώνουν οι τρόποι να περιγράψω τον τρόμο που χτυπά τα παιδιά. Συνέχισε λέγοντας πως νιώθει πως σχεδόν αποτυγχάνει να μεταφέρει τους ατελείωτους σκοτωμούς παιδιών.


Έκανε έκκληση πως ίσως αν ο κόσμος μπορούσε να δει ποιοι βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως δύο μωράκια που έδειξε τον Κχαλέντ και την Χάνα, κάνοντας έκκληση στον κόσμο να προσευχηθεί να είναι ζωντανά στις ημέρες που έρχονται.


Ο εκπρόσωπος τύπου τις τελευταίες ημέρες μιλάει σε όσα κανάλια έχουν συνεργεία στη Γάζα ζητώντας την λήξη των άκριτων βομβαρδισμών και την άμεση «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός».

Πάνω από 300 νεκροί μόνο σήμερα στη Γάζα

Η Πολιτική Άμυνα της Γάζας ανέφερε στο Al Jazeera ότι οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις αεροπορικές επιδρομές της κατοχής σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας σήμερα ξεπερνούν προς το παρόν τους 300. Χθες ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 700, ενώ 7.000 άτομα αγνοούνται, κατά πάσα πιθανότητα κάτω από ερείπια.

IDF: «Ο αριθμός είναι υπερβολικός και αφορά δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς»

Οι IDF ανέφεραν ότι οι δυνάμεις επιμένουν στην περιοχή του νοσοκομείου Rantisi στο βόρειο τμήμα της λωρίδας, καθώς και με τον προσφυγικό καταυλισμό Jabalya, τη συνοικία Shujaiyeh στην ανατολική πόλη της Γάζας και τη συνοικία Zeitoun στα νότια της πόλης.

Σύμφωνα με τον στρατό, ο αριθμός των θυμάτων που ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Γάζας μετά το χθεσινό χτύπημα των IDF στη Γάζα είναι υπερβολικός και αφορά επίσης δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς. Οι IDF ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ανώτεροι διοικητές της Χαμάς που επλήγησαν από τις επιθέσεις.

Μέχρι στιγμής η Χαμάς δεν έχει επιβεβαιώσει απώλειες ανώτερων ή υψηλόβαθμων στελεχών, αναφερόμενη σε αυτούς ονομαστικά όπως συνηθίζει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024