Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ - Χαμάς: SOS εκπέμπει η Unicef για την έλλειψη πόσιμου νερού στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ – Χαμάς: SOS εκπέμπει η Unicef για την έλλειψη πόσιμου νερού στη Λωρίδα της Γάζας

Παταγώδη αποτυχία των διεθνών οργανισμών και της διεθνούς κοινότητας να αποτρέψουν την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα καταγγέλλει η Unicef

Η οξεία έλλειψη καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας πλήττει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης στον παλαιστινιακό θύλακα, τονίζει η UNICEF.

«Λειτουργεί μόνο μία μονάδα αφαλάτωσης, μόλις στο 5% της δυναμικότητάς της, ενώ και οι έξι μονάδες βιολογικού καθαρισμού λυμάτων δεν λειτουργούν, εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων ή της έλλειψης ηλεκτρισμού», τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία, η Κάθριν Ράσελ, απευθυνόμενη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Απαιτεί δράση από το Συμβούλιο Ασφαλείας

Κάλεσε το ΣΑ να υιοθετήσει άμεσα απόφαση με την οποία θα υπενθυμίζει στα μέρη τις υποχρεώσεις τους δυνάμει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, θα ζητεί να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί απρόσκοπτη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους όσοι τη χρειάζονται.

Όλες οι προσπάθειες να υιοθετηθεί απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας για τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς, που πλέον διανύει στην 25η ημέρα του, έχουν αποτύχει.

«Φυλακισμένοι» χωρίς νερό, φάρμακα, τρόφιμα

Η έλλειψη καυσίμων έχει παραλύσει τα νοσοκομεία, τα ασθενοφόρα, το σύστημα υδροδότησης αλλά και αποχέτευσης, τα αρτοποιεία αλλά και τις επιχειρήσεις αρωγής στη λωρίδα.

Το Σάββατο χιλιάδες απελπισμένοι Παλαιστίνιοι εισέβαλαν στις αποθήκες της Υπηρεσίας Έργων και Αρωγής για την Παλαιστίνη του ΟΗΕ για προμήθειες.

Από τις 9 Οκτωβρίου το Ισραήλ σταμάτησε να επιτρέπει τις εισαγωγές τροφίμων, καυσίμων, νερού και ηλεκτρικής ενέργειας από την Αίγυπτο ή το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024