Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Καύσιμα για θερμοκοιτίδες ή για αρτοποιεία;

Γάζα: Καύσιμα για θερμοκοιτίδες ή για αρτοποιεία;

Μπροστά σε επικίνδυνες καταστάσεις αναμένεται να βρεθεί ο πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας καθώς τα αποθέματα καυσίμων μειώνονται.

Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες συνεχίζεται η ζωή των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, υπό τους συνεχείς βομβαρισμούς και τον αποκλεισμό του Ισραήλ.

Τελειώνουν τα καύσιμα

Τα αποθέματα καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν μειωθεί σημαντικά και σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία δίνονται για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους μοιράζεται τα δικά της αποθέματα καυσίμων, ώστε τα φορτηγά να μπορούν να διανέμουν βοήθεια, οι φούρνοι να τροφοδοτούν τους ανθρώπους στα καταφύγια, το νερό να αφαλατώνεται και τα νοσοκομεία να διατηρούν σε λειτουργία τις θερμοκοιτίδες, τα μηχανήματα υποστήριξης ζωής και άλλο ζωτικό εξοπλισμό.

«Θερμοκοιτίδες ή ψωμί» το δίλημμα για τα καύσιμα στη Γάζα.

Αν συνεχίσει να τα κάνει όλα αυτά, τα καύσιμα θα εξαντληθούν μέχρι την Πέμπτη, οπότε η υπηρεσία αποφασίζει πώς θα μοιράσει τις προμήθειές της, δήλωσε στο AP η εκπρόσωπος της UNRWA Tamara Alrifai.

Το «σκληρό» δίλημμα

«Δίνουμε για τις θερμοκοιτίδες ή για τα αρτοποιεία; Είναι μια βασανιστική απόφαση».

Κρίσιμες αποφάσεις για τα διαθέσιμα καύσιμα καλούνται να λάβουν οι Παλαιστίνιοι

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από τις μισές εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Γάζα και περίπου το ένα τρίτο των νοσοκομείων της έχουν σταματήσει να λειτουργούν.

Στο νοσοκομείο al-Shifa της πόλης της Γάζας, η έλλειψη φαρμάκων και καθαρού νερού έχει οδηγήσει σε «ανησυχητικά» ποσοστά λοιμώξεων, δήλωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Συχνά απαιτούνται ακρωτηριασμοί για να αποφευχθεί η εξάπλωση της λοίμωξης στους τραυματίες.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024